Roman Abramovitsj, de eigenaar van Chelsea

Roman Abramovitsj is een Russisch-Israëlisch miljardair die als een van de Russische oligarchen bekendstaat. Buiten Rusland is hij dus vooral bekend als eigenaar van de Engelse Premier League-voetbalclub Chelsea. Binnen Rusland is hij bekend als mede-eigenaar van de Russische Premjer-Liga-voetbalclub CSKA Moskou.

 

Na de Yukos-rechtszaak verving hij Michail Chodorkovski als de rijkste man van Rusland en stond in 2008 in Forbes genoteerd als 15e van de wereld met een geschat vermogen van 23,5 miljard dollar. In 2019 werd zijn vermogen door Forbes geschat op 12,8 miljard dollar, hij stond daarmee op de 107e plaats wereldwijd en op de 10e plaats van Russische miljardairs. Dit is nu het vermogen van Roman Abramovitsj.

Hij koopt een privéjet van ruim 300 miljoen dollar

De Rus had al een privéjet in bezit van 80 miljoen dollar. Ook is hij in het bezit van een mega jacht van 610 miljoen dollar. Onlangs heeft de miljardair nieuw speelt gekocht, namelijk ’s werelds duurste privéjet. Het vliegtuig heeft 50 zitplaatsen en is goed voor ruim 300 miljoen dollar.

Het vliegtuig werd zeven jaar geleden gebouw voor PrivatAir, een Zwitserse luchtvaartmaatschappij. Als we de geruchten mogen geloven heeft de hij ook nog eens aan 102 miljoen dollar aan apparatuur in het gigantische vliegtoestel. Helaas moest dit bedrijf in 2018 een faillissement aanvragen, waardoor Roman Albramovitsj zijn slag kon slaan. Van dit model zijn wereldwijd slechts twee vliegtuigen gemaakt.

Dit vliegtuig biedt plaats aan bijna vijftig passagiers, waarvan tien stoelen voor beveiligingspersoneel, tien personeelsleden en dertig gasten. Het kopen van het hele vliegtuig is niet voor iedereen weggelegd. Veel miljonairs willen het vliegtuig af en toe huren. Om een ​​uur vliegen te boeken heb je minimaal 74.000 dollar nodig. Een acht uur durende vlucht van Londen naar New York zou ongeveer 600.000 dollar kunnen kosten.

Dit vliegtuig zal worden uitgerust met een inloopkast, een televisie en Roman Abramovitsj kennende zullen er nog veel leuke snufjes aan worden toegevoegd. Een paar grote hutten voor gasten, een royale eethoek, een grote badkamer en een aparte lounge zitten al in het vliegtuig.

Onderstaande video is een soortgelijk vliegtuig als die van Roman Abramovitsj: