Wat is het vermogen van de rijke Rus?

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld dat een club onder eigendom staat van een rijke geldschieter uit een ver land. Roman Abramovitsj was de eerste die hiermee begon. In 2003 kocht hij namelijk Chelsea op. De Russische man deed dat met een geschat vermogen van 10,7 miljard euro.

Voor al dat geld is de oogst qua prijzen nog relatief karig. Zo won Chelsea vijf landstitels en tevens vijf FA Cups. De overheerlijke kers op de taart moet echter de Champions League winst geweest zijn. De man heeft zijn vermogen vergaard door na het vallen van de muur en het openstellen van Rusland naar het Westen op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Hierdoor schraapte hij een gigantisch vermogen bij elkaar, want als eigenaar van een rijk oliebedrijf stroomde het geld binnen. Al dat geld geeft hij, naast zijn absurd luxe jacht, uit aan zaken zoals voetbal. Zo is hij ook eigenaar van de Russische voetbalclub CSKA Moskou.

Roman Abramovitsj had een moeilijke jeugd

Roman Abramovitsj is dus een man met geld, heel veel geld. Toch heeft de Russische man het niet altijd even makkelijk gehad. Op jonge leeftijd verloor hij namelijk zijn moeder. Een paar jaar later overleed zijn vader ook, toen hij slechts 4 jaar oud was.

Opgevoed door familie wist hij op jonge leeftijd al hoe belangrijk het is om veel geld te hebben. Door zich in hogere sferen te begeven, wist hij uiteindelijk zelfs een appartement in het Kremlin te veroveren. Geen wonder dus dat hij bulkt van het geld.