Berging

Alles wat je niet gebruikt kun je weg stoppen. Zo ook je bed, eettafel en gordijnen. Een bed kan je uit de wand halen en een tafel kan je inklappen. Gebruik deze tools, ze zijn handiger dan je denkt. Daarnaast kun je het beste gaan voor gordijnen die niet de kamer inkomen, dit neemt al snel een halve meter ruimte in. Kies in plaats van gordijnen voor een slimmere optie, bijvoorbeeld mooie duo rolgordijnen.

Man man wooninspiratie studie appartement wonen

Gebruik de hoogte

Heb jij een hoog plafond? Kassa! Je kunt namelijk veel met hoge ruimtes. Gebruik de muren voor lange kasten of andere spullen die je hoog op kunt hangen. Een bed neemt veel ruimte in, kies ervoor om hoog te slapen, zo benut je de oppervlakte maximaal.

Man man klien appartement studio opbering slim 2

Splits ruimtes

Voor iedereen die in een studio appartement woont: splits je ruimtes. Gebruik gordijnen, (open)boekenkasten of moderne kamerverdelers. Op deze manier creëer je niet alleen het idee van een groter appartement, maar heb je ook voldoende ruimte om alles op te ruimen.

Man man klien appartement studio opbering slim 3

 

Ruim op

Ruim alles op wat je niet gebruikt. Alles wat je niet gebruikt en stof staat te vangen moet je opruimen. Dus ook jouw stereo installatie waar je tijdens je middelbare school zo hard voor gespaard had, maar die je sinds 2009 niet meer aan hebt gedaan. Denk bij het opruimen aan oude electronica (opladers), kleding, kussens en alles wat in open kasten staat. Pas bij het opruimen de “1 jaar regel” toe, heb je het langer dan 12 maanden niet gebruikt, weg ermee. Hoe minder troep in je huis, des te groter dat het zal ogen.

Man man appartement studio opruimen schoon

Gasten op de tweede plaats

We willen allemaal dat onze familie en vriendin zich bij ons thuis voelen. Maar wanneer je in een klein appartement zit is er geen ruimte voor een logeerkamer of zelfs een logeerbed. Ga in plaats daarvan voor een goede bed-bank, op deze manier zit je prima en kan er altijd iemand blijven slapen. Maakt het jou (en jouw vrienden) niet zoveel uit waar ze op slapen kun je ook ergens een luchtbed neerleggen. Het zelfde geld voor een een uitklaptafel.

Man man klien appartement studio opbering slim 5

Spiegels

Wondermiddelen. Spiegels zijn een geweldig middel om een ruimte groter te doen lijken. Je kunt spiegels op de grond tegen de muur aanzetten of tegenover een raam. Door spiegels aan het einde van een gang te plaatsen of een volledige spiegelwand te maken creëer je optisch ruimte.

Man man klien appartement studio opbering slim 6

Less is more

Misschien denk je dat je in jouw kleine appartement ook kleine meubels neer moet zetten, niet waar. In tegenstelling zelfs, kleine meubels en prullaria zijn vaak minder functioneel en ogen chaotisch. Ga daarom voor meer functionele meubels, bijvoorbeeld één grote bank, in plaats van twee kleintjes. Less is more.

Wooninspiratie kleine ruimte appartement studio man man

Afweging van kleur

Lichte kleuren maken de ruimte groter en donkere kleuren maken de ruimte kleiner. Ga dus voor zachte kleuren. Verf het plafond een andere lichte kleur, op die manier valt het plafond op en lijkt de ruimte hoger.

Man man klien appartement studio opbering slim 8

Hier vind je 9 creatieve ideeën voor een kleine slaapkamer.