Wie is Jan Joost van Gangelen?

Jan Joost van Gangelen is geboren op 23 juli 1974 in Hilversum. In 1997 ging hij aan de slag als sportjournalist bij de NOS en hij debuteerde in 2001 op televisie. In 2005 maakte hij de overstap naar het commerciële Talpa, waar hij het voetbalprogramma De Wedstrijden presenteerde. Daarna was hij een tijd lang werkzaam bij de concurrent RTL en presenteerde hij de Olympische Sportquiz namens de VPRO. Hij was ook een bekend gezicht in talkshows die gericht zijn op sport, waaronder Voetbal Inside en NOS Studio Voetbal.

Sinds de oprichting in 2008 was Van Gangelen betrokken bij sportzender ESPN, wat destijds nog bekend stond als Eredivisie Live en Fox Sports. Hij presenteert hier tot op heden verschillende programma’s en doet verslag van de wedstrijden gespeeld in de Eredivisie, de UEFA Europa League en de UEFA Champions League. Sinds 2019 is hij tevens de wekelijks presentator van het radioprogramma Veronica Inside. Kortom, deze man is een bekend gezicht voor alle voetballiefhebbers.

De woning van Jan Joost van Gangelen

Dat Hilversum het hart van Jan Joost heeft gestolen blijkt uit het feit dat hij er eigenlijk nooit meer is weggegaan. De mediastad van Nederland is daarmee niet alleen zijn werkplek, maar ook echt zijn thuis. In 2019 kocht hij er samen met zijn vriendin een riante woning voor een vraagprijs van maar liefst 1,5 miljoen euro. De woning heeft een totale oppervlakte van 314 vierkante meter en telt maar liefst tien kamers, waaronder drie badkamers en zeven slaapkamers. Dat betekent dat hij flink wat gasten over de vloer kan hebben.

De keuken is daarnaast voorzien van de meest luxe inbouwapparatuur, dus voor een lekker etentje moet je ook bij hem zijn. Bovendien beschikt de woning over een buitenterras en een grote tuin van wel 338 vierkante meter, waar je op elke moment van de dag kunt genieten van de zon. Bekijk hieronder enkele foto’s (BekendeBuren):

Jan Joost bezit ook nog een woning in Amsterdam

Naast de riante woning in Hilversum, beschikt Jan Joost van Gangelen sinds 2018 ook nog over een woning in Amsterdam. Waar hij voor het huis in Hilversum een hypotheek van 1,7 miljoen euro afsloot, rust op de woning in Amsterdam geen hypotheek. De vraagprijs van de Amsterdamse woning was 429.000 euro k.k, wat een schrijntje is in vergelijking met zijn huis in Hilversum. Deze woning in Amsterdam gebruikt hij als buitenhuis, waar hij vertoeft als hij in die omgeving werkzaam is. Het huis is Hilversum is zijn primaire woning, waar zijn kinderen opgroeien en zijn vrouw grotendeels te vinden is.

Lees ook: de voormalige woonboot van Douwe Bob staat te koop op Funda!