Waar kennen we Douwe Bob van?

Douwe Bob Posthuma, alias Douwe Bob, werd geboren in 1992 te Amsterdam. In 2012 verwierf hij nationale bekendheid met zijn deelname aan het programma De beste Singer-songwriter van Nederland. In 2016 nam hij namens Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival in de Zweedse hoofdstad Stockholm met het nummer Slow Down. Hij eindigde in de finale als 11e met een totaal van 153 punten. Als je geen liefhebber bent van het Eurovisie Songfestival en zijn grootste televisie-optreden ooit aan je neus voorbij hebt laten gaan, dan ken je de zanger wellicht van zijn duet Hold Me, dat hij uitbracht samen met zangeres Anouk. Als je van reclames houdt, dan ken je de zanger misschien van de Prijsvrij reclames en tegenwoordig is hij ook te zien én te horen in de reclame van D-reizen.

Een grote woonboot in het hartje van Amsterdam

Dat de zanger in zijn leven ‘goed geboerd heeft’ is dus wel duidelijk. De woonboot die ooit toebehoorde aan Douwe Bob heeft dan ook een flink prijskaartje. Op dit moment staat de woonboot op Funda voor een vraagprijs van 1.350.000 euro k.k. en mag je dus diep in de buidel tasten. Daar krijg je natuurlijk ook wel het één en ander voor terug: de woning beschikt bijvoorbeeld over een oppervlakte van ruim 321 vierkante meter, vijf slaapkamers en een zeer luxe keuken met inbouwapparatuur. Daarnaast beschikt de badkamer niet alleen over een inloopdouche én een bad, maar is deze ook voorzien van een sauna. De bootwoning heeft een strakke uitstraling en is voorzien van diverse moderne voorzieningen. Een echte must-have dus voor de geboren zeevaarder.

De woonboot van Douwe Bob heeft een rijke geschiedenis

De bootwoning waar Douwe Bob een deel van zijn leven doorbracht, stamt uit 1936 en is daarmee officieel een vooroorlogs kindje. Dat doet echter niets aan aan de staat van de boot, want hij werd onlangs volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Daarmee is de bootwoning omgetoverd tot een sfeervol en huiselijk pareltje, dat nog steeds goed afsteekt tegen de historische architectuur van de oude binnenstad. De charme van toen wordt als het ware gecombineerd met het comfort van nu. Sterker nog, aan de woonboot hoeft de komende tien jaar niks meer te gebeuren vanwege de recente onderhoudsbeurt. Daarnaast heeft hij een eigen ligplaats met een prachtig uitzicht over het IJ. De boot is bovendien uitermate geschikt voor de realisatie van een Bed and Breakfast, mocht je geen ambitie hebben om zelf op het water te wonen. Mocht je geïnteresseerd zijn in de woning aan de Surnamekade 5 d, dan kan je hieronder wat foto’s bekijken (Funda):

badkamer woonboot

Woonboot douwe bob te koop

woonbout douwe bob amsterdam te koop funda