Verhuizen naar Sardinië

Sardinië is gevestigd in het westen van Italië en is daarmee het op een na grootste eiland, in de Middellandse Zee. Het eiland is bekend vanwege haar prachtige stranden en het perfecte schilderachtige landschap. Daarom wordt het in de zomer extreem veel bezocht door vakantiegangers.

De regering van het eiland Sardinië heeft een totaal van wel 45.1 miljoen euro (38 miljoen pond) aan contanten gereserveerd staan voor de regeling. Met dit idee hopen ze om nieuw leven in de landelijke gebieden te blazen, die de afgelopen jaren in bevolking geminderd zijn.

geld krijgen verhuizen eiland Italië Sardinië

De voorwaarden van de regering

Wel zit er een klein addertje onder het gras. Namelijk dat het geld dat aan de nieuwkomers gegeven wordt, gebruikt moet worden om een woning te kopen of te renoveren. Ook kan het bedrag van de subsidie niet meer zijn dan de helft van de prijs van het kopen of renoveren van het huis. Daarnaast moet de woning liggen in een stad met minder dan 3.000 inwoners en moet je de woning ook registreren binnen 18 maanden na aankomst.

Eerdere pogingen met grote subsidies

Dit is niet de eerste keer dat de Italiaanse regering probeert nieuwe mensen naar het land te lokken. Enkele maanden terug kondigde de regering namelijk ook al eenmalige toeslagen van 200 euro aan, voor seizoenspersoneel en huishoudelijk personeel, om het te kort van arbeidskrachten te verminderen. In een verklaring van de Europese Commissie staat: “De DL 50/2022-wet staat migrerende werknemers toe om de bonus aan te vragen, zolang ze vóór 1 juli 2022 in Italië woonden en aan alle inkomensvereisten is voldaan.”

Daarnaast begonnen talloze beeldige dorpjes in de regio van Calabrië mensen aan te moedigen om daarheen te verhuizen door €28.000 aan te bieden.

Genoeg redenen dus om jouw paspoort af te stoffen en je spullen in te gaan pakken. Toch meer een liefhebber van Griekenland? Bekijk dan de lijst met de geheime Griekse eilanden voor een prachtige vakantie.