Prachtige eilanden in Griekenland

Griekenland is al een aantal jaren gigantisch populair als vakantieland. Het ging een tijd wat minder met de economie maar dat hield ons Nederlanders natuurlijk niet tegen om er lekker naartoe te gaan in onze welverdiende zomervakantie. Maar wat veel mensen niet weten is dat juist de nog onbekende plekken een stuk interessanter zijn om heen te gaan dan alle toeristenattracties. Zoals je waarschijnlijk wel weet bestaat Griekenland voornamelijk uit eilanden. Maar deze specifieke ‘geheime’ Griekse eilanden zijn nog niet erg bekend onder de bezoekende vakantiegangers.

 

1. Symi

Het allereerste eiland ligt erg dichtbij de Turkse kust. De kans is groot dat je wel eens foto’s hebt gezien van de prachtige architectuur zonder te weten dat dit eigenlijk een eiland van Griekenland was. Symi staat namelijk bekend om de haven en de ontzettend kleurrijke huizen. Er zijn zelfs een aantal afgelegen strandjes waar je lekker privé met je partner of vrienden naartoe kunt. Er zijn genoeg eetgelegenheden en je kunt er ook van de prachtige zonsopgang genieten. Een echte aanrader dus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Symi Greece (@seeme_in_symi)

2. Melos

Dit prachtige eiland doet denken aan de superbekende wit met blauwe huisjes van Griekenland. Het rustige eiland heeft een vulkanisch landschap en is ligt bijna in het midden tussen Griekenland en Turkije. Er zijn ontzettend veel strandjes te vinden. Mensen lijken ook vooral onder de indruk te zijn van de fantastische kleuren en leuke kleine dorpjes.

3. Lefkas

Lefkas, ook wel bekend als Lefkada, is een eiland in de Ionische zee en zit met dijken vast aan de West kant van het vasteland van Griekenland. Als je met de auto hebt gereisd of daar een auto huurt kun je dus zo een dagje het vasteland op. Hartstikke leuk om met je vrienden, gezin of partner te doen.

4. Ithaka

Dit vierde eiland behoort net als Lefkas tot de Ionische eilandengroep en ligt ongeveer onder Lefkas. Ithaka is nog erg onbekend en heeft ook veel groen. Er komen dus niet veel mensen waardoor je het eiland mooi alleen kunt ontdekken. De Griekse cultuur is goed terug te zien op dit eiland en je kunt hier ook heerlijk eten en genieten van de prachtige omgeving.

5. Folegandros

Folegandros klinkt ook echt als een gezellig Grieks eiland. Het ligt ten zuiden van de Cycladen en dichtbij Santorini (een meer bekende vakantiespot) en lijken daarom ook wat op elkaar. Het fijne aan Folegandros is wel dat het een stuk goedkoper is dan Santorini. Omdat de twee zo dicht bij elkaar liggen kun je ook nog een bootje nemen en een dag gaan verkennen op Santorini. Perfect toch?

6. Kastellorizo

Het laatste van de geheime Griekse eilanden is er nog het eiland Kastellorizo. Dit eiland lijkt wel een beetje op Symi en heeft ook de gekleurde huizen. Zou dat dan toch de Turkse invloed zijn? Dat zou natuurlijk erg goed kunnen want ook Kastellorizo ligt bijna tegen Turkije aan. Het eiland is echt ontzettend klein en heeft maar één stad met veel smalle straatjes en kleine restaurantjes. Je kunt er niet met het vliegtuig naartoe maar alleen per boot. Wees niet getreurd, want je kunt met het vliegtuig naar Rhodos vliegen en dan vanaf daar met een bootreis van 2 tot 3 uur naar Kastellorizo. Laat de zomervakantie maar beginnen!

Ben je op één of andere miraculeuze manier al op al deze Griekse eilanden geweest? Dan ben je misschien meer opzoek naar andere goedkope bestemmingen in Europa.