Wat zijn de goedkoopste vakantielanden van Europa?

Uit een onderzoek van Eurostat kwamen de goedkoopste Europese vakantielanden naar voren. Daarbij keken ze naar gemiddelde prijzen van bijvoorbeeld transport, restaurants en hotels. We kunnen je alvast vertellen dat de landen allemaal meer richting het oosten en zuid-oosten van Europa te vinden zijn. Dan heb je in ieder geval ook nog echt het gevoel dat je vakantie ver van huis is.

5. Roemenië

Op plek nummer vijf staat Roemenië. Of je nu naar hoofdstad Boekarest gaat om de architectuur te bewonderen of juist het platteland opzoekt voor de prachtige natuur, het is niet te ontkennen dat dit land een geweldige bestemming is. Ook heeft Roemenië allerlei prachtige kastelen, waaronder een fort dat gebruikt zou zijn als de inspiratie voor Dracula.

roemenie kasteel vakantie

4. Bosnië en Herzegovina

Hoewel dit land groter is dan Nederland, heeft het maar net iets meer dan 3 miljoen inwoners. Bosnië en Herzegovina heeft veel bergen en dalen en is een mengelmoes van culturen. In Kravica vind je prachtige watervallen en in het zuidoosten vind je in Trebninje de wijnregio van het land. Ook de hoofdstad Sarajevo is zeker een aanrader om te bezoeken.

3. Albanië

Ook een tripje naar Albanië hoeft niet duur te zijn. In dit kleine Balkanland vind je rustige stranden en een helderblauwe zee. Ook meer landinwaarts heb je mooi natuur in de vorm van meren en bergen. Ook interessant: het land is bezaaid met bunkers en tunnels uit het verleden. En wat ook niet onbelangrijk is, is dat het ’s zomers heerlijk weer is.

albanie reizen goedkoop

2. Bulgarije

Op de tweede plaats vinden we Bulgarije. Dit land is bijna drie keer zo groot als ons kikkerlandje, maar heeft minder dan de helft van de inwoners. Na Italië en Griekenland heeft Bulgarije de meeste archeologische monumenten van Europa, ideaal voor de liefhebber van cultuur. Het is een veelzijdig vakantieland. Je kunt zowel op wintersport gaan als in de zomer aan de kust van de Zwarte Zee verblijven.

1. Noord-Macedonië

Noord-Macedonië is een klein land net boven Griekenland en verreweg het goedkoopste vakantieland op ons continent. In de hoofdstad Skopje is het net alsof je in de oudheid loopt, terwijl dit recent gerestaureerde gebouwen zijn. De stad trekt veel toeristen. Een andere stad om te bezoeken is Ohrid, waar je oudere bezienswaardigheden hebt en een prachtig meer. De munteenheid in Noord-Macedonië is de Dinar, maar op veel plekken wordt ook de euro geaccepteerd.

Ondanks dat niet al deze landen onderdeel zijn van de Europese Unie, kun je ze allemaal bezoeken met enkel een Nederlandse identiteitskaart. Je hebt dus geen paspoort nodig. Let op: een rijbewijs is dan weer geen geldige identificatie.