Het WK handbal 2019 biedt ons veel mooie vrouwen

Naast dat iedereen hier prestaties op topsportniveau levert, is het om een andere reden ook leuk om naar te kijken. We zien namelijk ook veel vrouwelijk schoon voorbijkomen, en hier leren we een paar van de mooiste handbalvrouwen van dit WK handbal 2019 kennen. Natuurlijk kunnen een paar van onze Nederlandse speelsters niet ontbreken. Maar niet alleen op het gebied van handbal, ook bij andere sporten zijn er heel veel Nederlandse sportvrouwen die niet alleen op sportief gebied indruk maken.

Estavana Polman

We trappen af met een vaste kracht in het Nederlands handbalteam, Estavana Polman. Ze staat sinds 2013 onder contract bij de Deense ploeg Team Esbjerg en speelt al sinds 2010 in het Nederlands damesteam. Vanaf 2016 tot op heden heeft ze een relatie met Rafael van der Vaart, en ze hebben samen een kindje gekregen. Deze mooie dame verdient zeker een plekje tussen de mooiste handbalvrouwen van dit WK handbal 2019.

View this post on Instagram

🇯🇵

A post shared by Estavana Polman (@estavana) on

Laura Moisă

Uitkomend voor het Roemeense elftal op dit WK, is de 30-jarige Laura Moisă een van de mooiste speelsters van Roemenië. Ze staat namelijk bekend om haar prachtige blik en wordt daarom ook wel de handbalster met de mooiste ogen genoemd.

View this post on Instagram

#GameDay#💙💛❤️

A post shared by Moisă Laura (@chiperlaura) on

View this post on Instagram

#gameday #romaniavsukraine

A post shared by Moisă Laura (@chiperlaura) on

Daria Samokhina

Deze 27-jarige Russische handbalster is al een paar jaar een vaste kracht in het nationale team. Sinds 2016 speelt ze voor Rusland en ze is topscorer in de competitie in haar land dit jaar. Momenteel staat ze bovenaan in de poule van het WK handbal 2019, dus misschien kunnen we nog lang van haar genieten.

View this post on Instagram

✌️ #Astrakhanochka

A post shared by Dasha Samokhina (@samokhinadasha) on

Tess Wester

Nederlands’ mooiste handbalster kan natuurlijk niet ontbreken. We kennen haar al langer, want ze is al de keepster van het Nederlands team sinds 2012. Na zeven jaar in de Duitse competitie te hebben gespeeld is ze nu naar Denemarken gegaan. Op het WK van 2015 heeft ze als vaste keepster de finale bereikt met de handbalploeg, maar die ging verloren tegen Noorwegen.

Anna Sen

Deze 29-jarige Russische speelster is mogelijk een van de mooiste professionele handbalsters uit het Russische team, en daarmee dus ook van de wereld. Ze is een vaste kracht in de opstelling met maar liefst 134 wedstrijden. Hierin heeft ze 309 goals gemaakt, maar naast deze geweldige cijfers ziet ze er ook nog geweldig uit.