Witte sneakers schoonmaken

Zeker tijdens de warme maanden zullen we onze witte sneakers weer veel gaan dragen. De witte kleur past bij elke verschillende outfit. Of je nu een lichte spijkerbroek draagt of een donkere pantalon: met deze sneakers sla jij de plank nooit mis. De vraag is echter hoe jij jouw witte sneakers op de juiste manier kan schoonmaken. Wij hebben drie tips.

 

1. Groene zeep

Witte sneakers schoonmaken met groene zeep? Het klinkt niet logisch, maar het kan echt. Zeker als de vlekken pas net zijn ontstaan, bijvoorbeeld door een parkwandeling, is dit een goede optie. Gebruik een borstel en maak deze nat met groene zeep of zeepschuim. Nadat je je sneakers hebt geborsteld, is het tijd om het overtollige schuim te verwijderen en de schoen droog te deppen.

2. Babypoeder en baking soda

De vraag is of je babypoeder en baking soda in huis hebt. Zo niet, dan kan het een slim idee zijn om dit aan te schaffen. Met deze materialen kun je namelijk jouw witte sneakers ook gemakkelijk schoonmaken. Meng water met de baking soda en borstel hiermee je sneakers. Vooral als deze van canvas zijn, heb je hier een goede manier te pakken. Helemaal ingeborsteld met het mengsel? Verwijder dit dan weer, strooi er babypoeder overheen en gooi je schoenen dan in de wasmachine. Want ja, uiteindelijk doet een goede wasmachinebeurt wonderen. Je kan je sneakers voor de zekerheid ook even losjes wikkelen in een handdoek ter bescherming van zowel je sneakers als je wasmachine.

witte sneakers schoonmaken

3. Tandpasta

Ook met tandpasta kun je jouw witte sneakers goed schoonmaken. Zorg voor een tandenborstel (natuurlijk niet dezelfde die jij normaal gebruikt om je tanden te poetsen) en smeer daar witte tandpasta op. Niet alleen je tanden worden schoon door tandpasta, maar ook jouw schoenen. Nadat je ze hebt ingesmeerd en dit tien minuten hebt laten intrekken, is het tijd om de tandpasta te verwijderen.

Witte sneakers die onder het vuil zitten zien er alles behalve stijlvol uit. Zorg er dus voor dat je jouw schoenen netjes wit houdt. Check ook onze andere tips om je goed te kleden als man. Zo kun jij weer goed voor de dag komen.