Winter workouts

Aangezien de kans klein is dat je veel zonder shirt zal rondlopen, hoef je minder de focus te leggen op het trainen van je sixpack en kan je de spieren daaromheen gaan trainen. Hierdoor bouw jij je functionele kracht op en zal het uiteindelijk groots effect hebben op je summerbody.

Summer bodies are built in winter

Dylan Jones, oprichter van P4Body, selecteerde drie oefeningen zodat jij helemaal summer ready wordt gedurende de winter.

#1: Sled Push

Deze oefening is perfect voor de spiergroepen die jij wellicht deels heb verwaarloos, tijdens je last-minute pre summer workout. Bij de zogeheten Sled Push wordt de focus gelegd op je benen en je core. Met deze oefening bouw jij je functionele kracht op. Uiteindelijk zal je dit merken in je squats.

Voor deze oefening gebruik je een slee met gewichten. Pak de handgrepen vast en duw de slee zo snel mogelijk naar de andere kant van de baan (20 – 25 meter). Doe dit vier keer met een rust van 20 seconden tussen de sessies.

 

#2: Bodyweight Rope Pull-Up

Aangezien je in de winter over het algemeen wat zwaarder bent, is het de perfecte tijd van het jaar om je bovenlichaam te trainen. Want meer gewicht betekent dat je meer kracht moet leveren. Als je in de zomer deze oefening zult uitvoeren, zal je merken dat het eenvoudiger gaat.

Hang een touw over een pull up-bar en pak het touw met beiden handen vast. Laat je rustig naar beneden zakken tot je bij de grond komt. Hierbij is het van groot belang dat je je lichaam recht houdt. Trek jezelf dan omhoog, waarbij het weer enorm belangrijk is dat je lichaam recht blijft. Zie dit als de perfecte oefening om uiteindelijk de 10 pull ups te bereiken. Als deze oefening je gemakkelijk af gaat, probeer het dan eens met een gewichtsvest.

#3: Wall Sit

Het komt vaak voor dat de focus gelegd wordt op de armen of de na te streven sixpack en de benen vergeten worden. Echter is het wel degelijk van belang dat je je beenspieren ook de aandacht geeft die ze verdienen. Deze oefening is niet alleen goed voor je kracht, maar ook voor je wilskracht.

Ga tegen een muur aan ‘zitten’ en houd je rug plat en je houd je knieën in een hoek van 90 graden. Houd deze positie zo lang mogelijk vast, tot je niet meer kan. En hiermee bedoelen we tot je ECHT niet meer kan. Probeer telkens je vorige tijd te verbeteren. De day after zal je de oefening haten, maar over een paar maanden zal je dankbaar zijn.

 

Heb je al jouw favoriete workouts al gevonden? Dan heb je al een groot deel op orde. Het is namelijk ook van belang dat je de goede voeding hebt om je doelen te bereiken.