Geschikte winterschoenen voor heren in 2020

Het is winter. Dat betekent dat we rillend bij de bushalte staan, in werkpauzes binnen blijven en het liefste ons bed ’s ochtends niet uitkomen. Op het gebied van mode houdt het vooral in dat we andere keuzes gaan maken. Kleding moet niet langer alleen mooi zijn, maar ons ook warm houden. Winterschoenen voor mannen heb je gelukkig in alle vormen, kleuren en modellen. Wij zetten vijf modellen voor je op een rij die jij in de winter van 2020 kan rocken.

winterschoenen voor mannen
Foto via: Instagram @carlos_domord

Chelsea boots

Met een stijlvolle chelsea boot kan jij op elke gelegenheid verzorgd voor de dag komen. De enkellaarzen met elastische zijkant kan je vinden in uiteenlopende kleuren en materialen. Het meest tijdloze model is de zwarte leren variant, maar ook suède chelsea boots zie je steeds vaker voorbij komen in de kleuren grijs, bruin en blauw. Doordat de schoen hoog is beschermt hij je goed tegen de kou en door het tijdloze karakter is dit een must-have item voor je garderobe.

Donkere sneakers

Van alle winterschoenen voor mannen lopen sneakers toch het lekkerste. Zeker wanneer je werk hebt waar men geen strenge dresscode nastreeft, van sporten houdt en in het weekend vaak de hort op gaat, zijn sneakers onmisbaar. Ga in de winter voor een model in donkere kleuren. Spierwitte of felgekleurde sneakers laten we nog even in de kast voor wanneer het zomer is. Tot die tijd doen we het met donkere sneakers van sterk materiaal.

 

Brogue schoenen

Brogues zie je terug in verschillende winterschoenen voor mannen, al zijn de meeste van deze modellen formeel. Schoenen die zijn afgewerkt met de kleine gaatjes, die perforaties worden genoemd, verschillen van elkaar. Dit ligt aan de manier waarop de perforaties zijn toegevoegd. Full-brogue is de meest sierlijke variant, waarbij de gaatjes in een W-vorm zijn aangebracht. Semi-brogue is een combinatie tussen strak en meer speels; quarter-brogue is het de meest minimalistische stijl van de drie schoenen. Ongeacht welke dresscode je deze winter nodig hebt: deze brogue schoenen zijn de perfecte keuze.

Desert boots

De desert boot heeft doorgaans rubberen zolen en is voor de rest van suède gemaakt. Je kan deze schoen zowel combineren met een formele outfit (zoals een pak of pantalon) als een informele outfit (denk aan een jeans en sweater). De desert boot vind je in meerdere kleuren, maar wij raden de meest klassieke kleur aan: de camel variant.

 

Veter boots

We zeiden het al: winterschoenen voor heren draaien voornamelijk om het warm houden van je voeten. Dit lukt perfect met hoge veterboots. Je hebt hierin veel comfort. Door de veters kun je ze bovendien dragen op de manier hoe jij het wilt: erg strak, of juist wat losser. De veter boots vind je doorgaans in leer, al kunnen de kleuren en details ten opzichte van elkaar verschillen.