Wie is William Rutten?

Momenteel is topfotograaf William Rutten dus te zien als deskundige bij Shownieuws, maar dat is niet waar hij is begonnen. Zijn eerste contact met artiesten was al op jonge leeftijd: de band Het Goede Doel vroeg hem een hoes te ontwerpen voor hun album en bracht met in contact met het blad Hitkrant. Op zeventienjarige leeftijd werd William in dienst genomen door het blad. Netjes!

 

Vanaf dat moment is zijn carrière flink gegroeid: Rutten heeft zijn eigen studio, fotografeert ook artiesten zoals Johnny Depp en de Red Hot Chili Peppers en ook bijvoorbeeld het blad Rolling Stone plaats zijn foto’s. In 2020 werd William Ruttens tentoonstelling ‘Face It’ geëxposeerd, waarin 75 bekende Nederlandse mannen te zien zijn. Op tv was Rutten jaren lang regelmatig te zien bij RTL Boulevard en RTL Late Night. Sinds 2016 is hij jurylid bij het programma Het Perfecte Plaatje. Dit jaar maakte hij ook zijn tour met theatercolleges fotografie af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten)

Een prachtig landhuis in ’s Gravenland

Dat Rutten best goed verdient met het fotograferen is te zien aan het prachtige landhuis waar hij woont. De woning was ooit een post- en telegraafgebouw, maar William woont er ondertussen al heel wat jaartjes. Met 596 vierkante meter aan woonoppervlak heb je alle ruimte die je je maar kunt wensen. Er zijn dan ook maar liefst zeven slaapkamers en drie badkamers. De tuin is in verhouding wat kleiner, maar er is ook een heus dakterras aanwezig.

landhuis s gravenland te koop op funda

De woning staat op Funda te koop voor €2 miljoen. Dat is niet niks, maar je krijg natuurlijk wel echt waar voor je geld. Volgens BekendeBuren kocht hij het huis ruim dertig jaar geleden voor slechts 102.101. De hypotheek is dan ook al bijna afbetaald en William Rutten maakt dus een dikke winst wanneer hij de vraagprijs voor zijn landhuis weet te krijgen. Wel een belangrijk detail: het landhuis is een gemeentelijk monument, dus verbouwingen en veranderingen gaan niet zo makkelijk.

william rutten huis te koop

Het landhuis is echt het perfecte plaatje en meer beeldmateriaal kun je vinden op de site van BekendeBuren. Zou William Rutten de foto’s zelf gemaakt hebben?