Escape rooms zijn ontzettend populair

Ben jij wel eens naar een escape room geweest? Dit zijn plekken waar je met een groepje wordt opgesloten en binnen een bepaalde tijd zo snel mogelijk uit die ruimte moet zien te ontsnappen. Dit interactieve spel is niet alleen hartstikke spannend, maar ook nog eens een goede kans om je vrienden of collega’s op een andere manier te leren kennen.

Tegenwoordig heb je in alle grote steden wel een escape room te vinden. Maar nu is er wel een hele speciale escape room bijgekomen: de ideale plek om je wijnkennis eens goed op de proef te stellen. Letterlijk en figuurlijk. Deze wijnkennis is nodig om uit de verschillende ruimtes van de wijn escape room te ontsnappen.

Wordt deze wijn escape room jullie volgende trip?

Ben jij er helemaal klaar voor om je wijnkennis eens in een andere setting uit te dagen? Trommel je vrienden of collega’s op en maak hier je volgende tripje van. Eén puntje: je moet wel eventjes reizen. Deze nieuwe escape room staat namelijk in Parijs en in Toulouse. De escape room heet Wine Gaming. Je wordt geacht verschillende puzzels op te lossen om niet alleen jezelf vrij te krijgen maar ook de bijbehorende fles wijn. In principe is deze wijn escape room een wijnproeverij maar dan in de vorm van een spel. Wine Gaming is niet alleen in Parijs te doen maar er zit ook een locatie in Toulouse, met een gelijk concept maar met andere wijnen. Check de te gekke trailer:

 

Wijn niet helemaal je ding?

Als je niet zo veel met wijn heb, is deze escape room misschien niet helemaal de plek voor jou. Gelukkig zijn er ongelooflijk veel soorten escape rooms te vinden die allemaal een ander thema hebben. Zo kun je lekker in Nederland op zoek gaan, maar ook in het buitenland zijn er echt ontzettend veel verschillende escape rooms te vinden. Wil je een tripje naar onze hoofdstad maken? Bekijk dan ook eens de escape rooms in Amsterdam.