De carrière van Wesley Sneijder

Wesley Sneijder (38) is een oud professioneel voetballer die bij clubs als Ajax, Real Madrid en Inter Milan heeft gespeeld. In 2010 werd hij door velen beschouwd als de beste speler te wereld na een geweldig seizoen met Internationale en een fantastisch WK in Zuid Afrika. De Nederlands record international hing in het jaar 2019 zijn schoenen aan de wilgen.

Met zijn imposante carrière (en door kort zijn zakken gevuld te hebben in Qatar) kan je verwachten dat het vermogen van Wesley Sneijder zeer hoog is. Maar ook na zijn voetbalcarrière blijft Wesley een bezige man. Zo is hij voetbalanalist, is hij wel eens te zien in reclamespotjes en lanceert hij zijn nu zelfs exclusieve sneakers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wesley Sneijder (@wesleysneijder)

Wesley Sneijder heeft in samenwerking met wijnproducent Fabio Cordella en met TheMillionaireCartel een exclusieve sneaker op de markt gebracht. “Een belangrijke creatie, gemaakt met aandacht voor detail zoals alleen Italiaanse ambachtslieden dat kunnen”, schrijft Wesley Sneijder op Instagram over de sneakers.

Schoenen met 18-karaats roségoud

Het bovenstuk van de exclusieve sneakers van Wesley Sneijder is gemaakt van kalfsleer en beschikt over inzetstukken van oranje alcantara. De binnenzool en voering zijn gemaakt van nappaleer en de vetersluitingen zijn gemaakt van zilver en 18 karaats roségoud. Ook zijn deze sneakers volledig handgemaakt in Italië. Er zullen slechts 90 paar schoenen beschikbaar zijn van deze limited edition sneakers. Wat ze moeten kosten? Een zeer hoog bedrag van maar liefst 2.100 euro. Het kost wat, maar dan heb je ook een zeer unieke sneaker.

Sneakers Wesley Sneijder

Wesley Sneijder als ondernemer

Dit is niet de eerste stap voor Sneijder als ondernemer. In 2013 richtte hij het bedrijf WesYol BV op (ja, vernoemd naar zijn prachtige ex-vrouw Yolanthe) en bracht hij zijn eerste boek uit. Ook is de tweebenige middenvelder actief in de wereld van wijnen. Zo heeft hij samen met wijnproducent Fabio Cordella zijn eigen wijnsmaak gelanceerd. ”Het was mijn idee om met een eigen Sneijder wijn te komen”, vertelde wijnproducent Fabio Cordella aan Quote. “ Wesley is een groot liefhebber en stemde daar dus graag mee in.