Het vermogen van Wesley Sneijder

Wesley Sneijder is op moment van schrijven 38 jaar oud en heeft een erg verdienstelijke loopbaan gehad. Ook na afloop van zijn loopbaan is het geld binnen blijven stromen. Zo is hij als vaste voetbalanalist te zien bij RTL. Ook heb je hem ongetwijfeld al talloze keren voorbij zien komen in zijn nieuwe TOTO-reclame. Toch staan deze verdiensten in schril contrast met het geld dat hij tijdens zijn voetballoopbaan verdiende. Onze recordinternational, die tevens 76 duels in de Champions League speelde, behoorde tot de beste spelers ter wereld en is daar vorstelijk voor beloond. Op zijn piek had hij dan ook een vermogen van 40 miljoen euro.

Tijdens voetballoopbaan het speelde salaris grote rol

De laatste jaren van zijn loopbaan schitterde hij in Turkije bij Galatasaray. Ongetwijfeld zal Sneijder een hele warme band met deze club hebben, maar het salaris speelde ongetwijfeld ook een rol. Clubs zoals Manchester United hadden minder geld over voor de tweebenige nummer 10 en dus vertrok hij naar Istanbul. Ook later vertrok hij, in plaats van naar Amerika te gaan, naar het veel lucratievere Qatar. Met dit soort financieel slimme keuzes heeft Sneijder zeker geen slechte zaken gedaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wesley Sneijder (@wesleysneijder)

De laatste jaren gaat het minder

De laatste jaren heeft hij echter moeten inleveren door een paar verkeerde investeringen. Een restaurant dat sloot en een appartementencomplex in Turkije dat daalde in waarde heeft hem flink wat geld gekost. Daarnaast is hij gescheiden van Yolanthe en moest hij haar ook geld meegeven.

Al met al mag Wesley heus niet klagen. Neem een kijkje binnen in zijn luxe appartement in Utrecht met een wel héél speciaal uitzicht voor een voetballer.