Regels tijdens een tijdelijke pauze in de relatie

Als jullie een pauze overwegen, betekent het dat jullie het gevoel hebben dat de relatie niet in de goede richting gaat. Dit is iets wat jullie moeten inzien. Dus, is het de bedoeling om tijdelijk afstand te nemen van elkaar en dat ieder aan zichzelf gaat werken? Of gaat ieder zijn ding doen? Het is belangrijk dat jullie regels hebben tijdens een tijdelijke pauze in je relatie, zoals:

Houd er wel rekening mee dat als jullie ervoor kiezen om met andere mensen te daten, dit jullie relatie kan schaden.

Is een tijdelijke break een oplossing voor een betere relatie?

Of jij nu een pauze wilt nemen of je partner, er zijn belangrijke dingen waar jullie van af moeten weten. Alle koppels ervaren problemen en conflicten – het is niet leuk –  maar een pauze is geen manier om ze te vermijden. Er is namelijk helemaal geen garantie dat je tijdens zo’n pauze problemen kan voorkomen. Ren jij of rent je partner dus hier van weg? Dan is een ‘break’ een heel slecht idee.

Maar een pauze kan ook een hele goede oplossing zijn om jullie relatie in stand te houden. Vaak kan een van de partners niet lekker in zijn vel zitten. Ze hebben wat tijd voor zichzelf nodig of moeten zichzelf verbeteren voordat ze een langdurige relatie aan kunnen gaan. Een pauze kan dan juist een goede oplossing zijn. Maar het moet dan vanaf het begin al duidelijk zijn: de bedoeling achter de pauze is nooit uit elkaar gaan.

Het kan dus alle kanten op gaan. Afwezigheid kan in sommige opzichten een relatie laten groeien, maar dat ligt allemaal aan de afgesproken regels en de reden van een pauze.