Daniel Scali heeft het wereldrecord verbroken

De Australische Daniel Scali komt als winnaar uit de strijd en krijgt de titel van het wereldrecord planking. Nadat hij eerder al een poging deed, werd deze vrij snel van tafel geveegd. Hij hield het toen al lang genoeg vol, maar helaas wel met de verkeerde technieken. Zijn tijd, 9 uur en 9 minuten, werd daarom afgewezen bij het guiness book of records. Hij besloot terug te komen en een tweede poging te doen. Dit keer met de juiste technieken. Deze tweede keer was niet zonder succes. Hij bleef 9,5 uur in de plank mét de juiste technieken. Sick!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daniel Scali (@daniel_scalii)

Dat deze prestatie knap is, is wel duidelijk. Scali redde in november 2020 nog net een plank van welgeteld twee minuten. Hij begon te trainen en merkte al snel dat hij het langer begon vol te houden. Januari 2021 besloot hij door te gaan met trainen met als doel een nieuw wereldrecord. Nog geen jaar later houdt hij het meer dan negen uur vol en is hij wereldrecordhouder. En dan te bedenken dat hij ook nog eens moet dealen met chronische pijn.

Hoe zag zijn training eruit?

Trainen voor zo’n prestatie als het wereldrecord planking is niet niks. Scali heeft sinds 28 januari 2021 zeven dagen per week getraind om dit mogelijk te maken. En dat naast zijn baan! Hij stond iedere ochtend om 5 uur op om een fitness groepsles van 50 minuten te volgen. Vervolgens liep hij 4 kilometer hard om daarna aan de slag te gaan op zijn werk. In zijn lunchpauze bracht hij vervolgens zijn tijd door in de sportschool en ’s avonds ging hij dan weer verder. Hij plankte iedere avond van half 6 tot half 11.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Daniel Scali (@daniel_scalii)

Hoe gingen die 9,5 uur?

Die 9,5 uur gingen alles behalve soepel. Hij heeft tijdens het planken vier keer moeten overgeven, maar hield standvastig vol. Hij was niet uit de plank te krijgen en dat was mede dankzij de mentale training die hij naast de fysieke trainingen volgde. De eerste twee uur deed hij een meditatie om zo in de juiste mentale staat te raken. Dit was een soort voorbereiding op de nog meer dan 7 uur die ging komen. Hierna doodde hij vooral de tijd met tv dramaseries, ook al kan hij zich niet meer herinneren wat hij precies heeft gekeken.

Ook in Nederland zijn er mannen die keihard trainen voor een wereldrecord. Lees hier het verhaal over een Nederlandse jongen die het wereldrecord push ups verbrak.