Leah Shutkever verbreekt wereldrecord nuggets eten

Bijna iedereen heeft bij een tripje naar McDonalds wel eens de nuggets geprobeerd. Misschien is het zelf wel je vaste keuze. Meestal geniet je dan je dan rustig van je McNuggets met een sausje en eet je ze één voor één, maar om een wereldrecord te verbreken is een andere aanpak nodig. Leah Shutkever is de nummer 1 competitieve eter van het Verenigd Koninkrijk en ze heeft het Guinness wereldrecord voor het meeste kipnuggets in één minuut verbroken. Shutkever at maar liefst 352 gram nuggets in 1 minuut, wat op 19 stuks uitkomt. De professioneel eetster was nog enigszins teleurgesteld dat ze niet alle twintig nuggets had weten te eten, maar ze zat alsnog 54 gram boven het oude record. Dat lag namelijk op 298 gram door een andere dame, het Nieuw Zeelandse model Nela Zisser.

 

Leah is best goed in het verzamelen van records. Eerder won ze al het wereldrecord voor de meeste kipnuggets in drie minuten. Ook heeft ze drie records voor de snelste tijd waarin ze iets kon eten, alledrie in 2019. Zo at Schutkever drie Engelse mince pies in 52.21 seconden, drie ingemaakte eieren in 7.80 seconden en een muffin – zonder handen – in 21.95 seconden. De records voor meeste marshmallows gegeten zonder handen in een minuut en meeste tomaten in een minuut staan ook op haar naam. Ze at 20 marshmallows en 8 tomaten.

 

Leah Shutkever heeft een YouTube kanaal met maar liefst 313k abbonnees.  Ze plaatst video’s waarin ze hele grote porties eet of zoveel mogelijk binnen korte tijd probeert te eten. Op Instagram heeft zo ook nog eens 180k volgers. Je zou verwachten dat je met zulke challenges moeite hebt om fit te blijven, maar daar lijkt Leah geen last van te hebben. Ze showt haar lichaam regelmatig op Instagram en al dat eten zorgt duidelijk niet voor extra kilo’s. Hoe dan? Een dag per week eet ze heel veel, de andere dagen vast ze of eet ze weinig. Shutkever gaat ook nog eens vijf à zes dagen in de week naar de sportschool en dat is te zien.

Je kunt overigens met de gekste dingen een Guinness wereldrecord behalen. Bijvoorbeeld met ’s werelds grootste Nerf Gun.