De grootste Nerf Gun ter wereld

Michael Pick uit Huntsville besloot dat hij, als grote fan van het speelgoedmerk, de uitdaging uit moest gaan om de grootste Nerf Gun ter wereld te maken. Het werd uiteindelijk een 3,81 meter lang Nerf N-Strike Elite Longshot CS-6 model. Michaels creatie verbrijzelde het vorige Guinness Wereldrecord van 1,82 meter, dat in handen was van bedenker en ingenieur Mark Rober. Maar één ding is zeker: het was zeker geen eenvoudige taak.

man bouwt nerf gun

Hij had heel wat problemen om het luchtsysteem passend te maken. Maar hij gebruikte zijn ervaring als software ingenieur en slaagde erin om het allemaal op te lossen. Het kanon is gemaakt van kostbaar multiplex, maar Micheal moest de andere onderdelen wel maken met een 3D-printer. En natuurlijk zou een Nerf Gun niet leuk zijn zonder een aantal darts om mee te schieten. Hij maakte de bijpassende 30 cm darts met een combinatie van PVC pijp, schuim en 3D geprinte doppen.

Je kunt het proces volledig volgen op zijn YouTube-kanaal

Als je echt wil zien hoe hij het zelf heeft gemaakt, heb je geluk dat hij een YouTube-kanaal heeft. Hierop laat hij het volledige proces zien en ook enkele eerdere projecten. In de YouTube-video hieronder kan je zien hoe krachtig de Nerf Gun uiteindelijk schiet:

 

Ben jij op zoek naar een nieuw klusproject? Kijk dan eens hoe je je eigen hot tub bouwt.