Armworstelen met een vrouw

Het lijkt zo eenvoudig om tijdens het armworstelen van een vrouw te winnen. Dat blijkt een flinke misrekening te zijn voor de mannen op Muscle Beach Miami. Zelfs met een prijs van 100 dollar in het vooruitzicht is het voor de meest indrukwekkende spierbundel een onmogelijke opgave om het van deze chick te winnen. Hoe breed en gespierd de heren ook zijn, voor Irina Gladkaya is het niet meer dan een leuke training op een warme dag.

Dat de heren het massaal moesten afleggen tegen de Russische gespierde dame is is zo heel vreemd. Irina is namelijk de onbetwiste wereldkampioen armworstelen bij de vrouwen. Haar carrière in het armworstelen begon toen ze slechts 15 jaar oud was. Ze zat destijds nog op school en haar talent werd ontdekt door haar toenmalige leraar lichamelijke opvoeding. De beste man was destijds zo onder de indruk van haar spierkracht dat hij het mogelijk maakte om Irina te laten begeleiden door een professionele coach.

Irina Gladkaya bewijst waarom ze de wereldkampioene is

De trainingssessies die volgden, zorgden ervoor dat ze haar vaardigheid en techniek extreem snel kon verbeteren en na slechts 4 maanden deed ze mee aan de Wereldkampioenschappen in Slowakije om die vervolgens te winnen. Vanaf dat moment kwam haar carrière in een stroomversnelling en momenteel is de 13-voudig wereldkampioen. Plannen om het even rustig aan te doen heeft ze niet. Mocht je overigens denken dat indruk maken met haar spieren het enige talent is, dan heb je het mis. De 1.68 meter lange atlete is behalve wereldkampioen ook bijzonder intelligent. Na het afronden haar studie rechten is ze namelijk gaan werken als advocaat.

Check de video hieronder: