Welke voedingsstoffen zijn belangrijk in de winter?

Sport je veel? Dan verbruikt je lichaam de energie en voedingsstoffen die in je lichaam zijn opgeslagen. Het is dus belangrijk deze voedingsstoffen aan te vullen om ons energieniveau op peil te houden en het herstel na een intense training te stimuleren. En hoewel het innemen van extra voedingsstoffen een ongezond voedingspatroon niet kan ‘herstellen’, kan het zeker helpen de schade te voorkomen. Speciaal daarom zetten wij verschillende voedingsstoffen op een rij die belangrijk zijn voor in de winter:

 

1. Magnesium

Als je je vermoeider voelt of moeite hebt om in slaap te vallen, zijn magnesiumtabletten een goede voedingsstof om in te nemen. Het is onder andere belangrijk voor je slaap, ontstekingsreacties in je lichaam en helpt tegen stress. Zorg er wel voor dat je de juiste neemt, want sommige vormen van magnesium worden niet op de juiste manier in het lichaam opgenomen en zorgen ervoor dat je vermoeider bent, zoals magnesiumoxide. Neem in plaats daarvan magnesiumglycinaat, -citraat, -tauraat of -arginaat en neem deze dagelijks in.

2. Omega 3 (visolie)

Omega 3 of visolie is moeilijk uit voedsel te halen. Het zit alleen in zeer vette vis, chiazaad en noten. Maar zelfs als je deze veel zou eten gedurende de dag, zou je nog steeds niet de juiste hoeveelheid binnenkrijgen die je op een dag nodig hebt. Omega-3 supplementen kunnen je helderheid van denken en een algemeen gevoel van welzijn geven, evenals die winter luiheid die sommigen van ons kunnen ervaren.

3. Echinacea

Als je je zorgen maakt over je immuunsysteem deze winter, investeer dan in echinacea. Sommige mensen gebruiken echinacea alleen als ze al ziek zijn van een verkoudheid of griep, maar het is een aanrader om het tijdens de winter dagelijks in te nemen. Het helpt de natuurlijke immuniteit van je lichaam tegen virussen en bacteriën te versterken, dus het is een absolute must in je dieet.

4. Vitamine D3

De dagen zin in de winter korter en daardoor is er steeds minder blootstelling aan de zon. Wat leidt tot een vitamine D-tekort. Vitamine D speelt een rol bij een toename van de botmassa, vetverbranding en verbetert je geheugen en spierkracht.

5 beste voedingsmiddelen winter

5. Multivitaminen

Als je geen zin hebt om elke dag een dozijn pillen te slikken dan zijn multivitaminen the way to go. Want ze zitten vol met alle juiste voedingsstoffen in slechts een kleine pil. Snel, gemakkelijk en zonder dat het lijkt alsof je één of ander ernstig zieke persoon bent.

Nu we het gehad hebben over een aantal goede voedingsmiddelen voor de winter je dieet zijn er natuurlijk ook een aantal die je beter kunt vermijden. Kijk dan ook naar deze 6 ongezonde voedingsmiddelen.