Cupmaat D, E of zelfs F

Hulde aan de statistici, dankzij hen weten we dat we niet langer genoegen moeten nemen met cupmaat ‘handje vol’. Het mag voor veel mannen best wel wat meer zijn. De echte borstenman kan dus zijn geluk niet op als hij ook in de provincie Overijssel woont. Cupmaten D, E en F zijn daar het populairste. Dat blijkt in ieder geval uit een onderzoek van online lingeriewinkel PABO. Overigens is het volgens het onderzoek het hebben van grote borsten niet exclusief voorbehouden aan Overijssel. Vrouwen uit de provincie Drenthe scoren ook behoorlijk op het gebied van de grote cupmaten.

Zeeuwen hebben de kleinste borsten

Voor de liefhebber van de wat kleinere cupmaten is er overigens ook goed nieuws: de minst bedeelde dames bevinden blijkens het onderzoek in Zeeland. De Zeeuwen kopen vooral cup A (10%). Opvallend genoeg zijn er ook behoorlijk wat Zeeuwse dames met een behoorlijk grote cupmaat: 10% koopt cup F. Dat is opvallend, want die cupmaat wordt in de provincie Groningen minimaal verkocht (5%). De meest bh’s met cupmaat B werden overigens in Flevoland verkocht (30%) en cupmaat C deed het juist in Utrecht goed met 29%.

waar hebben vrouwen grootste borsten

De grootste borsten zijn meer dan een hand vol

Natuurlijk valt er heel wat af te dingen op de uitkomsten van het onderzoek, het is immers slechts een weergave van een enkel merk. Van enige representativiteit is dus geen sprake. Zo is het niet uitgesloten dat de verkoopcijfers van Zeeman een heel ander beeld kunnen schetsen en ook de HEMA kan met totaal andere gegevens komen. Het is dus niet zo dat je de conclusie kunt trekken dat vrouwen in Overijssel per definitie een grotere borstomvang hebben. In feite is het hebben van grote borsten vooral een kwestie van genetische aanleg. Heeft je moeder bijvoorbeeld grote borsten, dan is de kans groot dat je zus daar ook gezegend mee kan zijn.