Trucje waarmee je snel een bh kan losmaken

Er zijn een aantal verschillende bh’s én dus ook meerdere manieren en technieken waarmee je een bh snel kan losmaken. Voor je het weet zit je aan de achterkant te priegelen, maar blijkt de opening aan de voorkant te zitten. Kortom; je kan nogal de mist ingaan. Om te beginnen is het goed om te weten dat er drie verschillende soorten bh’s zijn: achtersluiting, sportbeha en een voorsluiting.

 

Om erachter te komen met welke soort je te maken hebt, kan je het beste met je hand over haar rug gaan, waar de beha-band zou moeten zijn. Wanneer je daar een wat dikkere stof in het midden van de band voelt heb je de sluiting te pakken. Dit betekent dat je te maken hebt met een bh met beugel. Als het niet merkbaar dikker is aan de achterkant, is de kans groot dat je een bh voor je hebt met een voorgesp, waar de gesp zich aan de voorkant bevindt. De sportbeha herken je meteen en trek je gewoon uit over het hoofd als een T-shirt.

Een bh met achtersluiting

De beste manier om dit type beha te verwijderen, is met de knijp- en releasetechniek. Knijp met je duim en eerste twee vingers voorzichtig in het materiaal van de beha-bandjes aan weerszijden van de gesp en knijp ze vervolgens samen om de haken los te laten schieten. Vrouwen die over een wat grotere voorgevel beschikken hebben soms een dubbele of driedubbele sluiting. Geen paniek, pas gewoon het zelfde principe toe. Begin eerst met twee handen en naarmate je meer gevorderd raakt probeer je het met ééntje. You can do this.

De voorsluiting is eenvoudig

Het enige wat je hier te doen staat, is een hand aan elke kant van de gesp plaatsen en de rand van de beha omhoog en naar je toe tillen. Trek de ene kant van de sluiting omhoog en de andere naar beneden, de richting is afhankelijk van de specifieke beha, maar daar kom je gauw genoeg achter. Je zou dan de twee metalen of plastic stukjes moeten zien loshaken zodat je de bh los kan trekken.

Sportbeha’s hebben geen sluiting

Je gaat en makkelijke dag tegemoet als je deze aantreft. Sportbeha’s hebben over het algemeen geen enkele sluiting. Dus gewoon over het hoofd heen trekken en klaar is kees.

Lukt het jou niet om een bh los te maken?

Onthoud vooral, schiet niet in de stress als het niet in één keer lukt. Oefening baart kunst. Maak er niet zo’n big deal van mocht het mislukken. Maak een iets leuks van. Het is ten slotte allemaal voor de lol. Je kunt het, zet ‘m op.