1. Brood(jes)

Klinkt dit misschien gek in jouw oren? Sommige mensen doen het namelijk wel! Brood kan snel verschimmelen of droog worden. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Het is dan niet slim om het brood dat je nog even wil eten in de koelkast te leggen. Wél kun je het brood in de diepvries gooien.

2. Uien

Uien hoor je op een donker en koele plek te bewaren. Het is dus wel te begrijpen dat sommige mensen ze in de koelkast leggen. De koelkast zorgt er alleen voor dat de uien snel verslappen en dat je ze dus weg kan gooien. Naast dit is het ook helemaal niet fijn om van die smerige uienlucht in de koelkast te hebben. Het is veel beter om ze gewoon in een kelder of voorraadkast te leggen.

Deze 7 dingen moet je nooit in de koelkast leggen

3. Knoflook

Leg jij vaak jouw knoflook in de koelkast? Stop daar nu mee! De koelkast zorgt ervoor dat de knoflook geen smaak of kraak meer heeft. De geur is daarentegen ook vreselijk. Net zoals je een slechte adem wil voorkomen, wil je ook niet dat je koelkast naar knoflook gaat ruiken. Leg de knoflook maar gewoon in een keukenkastje. Zorg er in ieder geval voor dat er geen zon bij komt, want dan bederft de knoflook binnen no-time.

4. Avocado

Vind jij avocado’s ook altijd zo irritant? Je weet nooit wanneer dat vervelende vrucht nu eindelijk een keer rijp is. Op het moment dat je dan denkt: nu zijn ze vast rijp, dan maak je ze open en zijn ze bruin. Avocado’s moet je dan ook nooit in de koelkast leggen. Door de koude lucht kan het hele rijpingsproces namelijk niet starten en blijf je dus harde avocado’s eten. Je kunt ze veel beter gewoon in een fruitschaal leggen.

5. Tomaten

Waarschijnlijk doen veel mensen dit wel, maar wist je dat een tomaat helemaal niet in de koelkast moet? Tomaten kunnen namelijk best wel snel smurrie worden en verrimpelen vaak ook erg snel in de koelkast. Ook kunnen de tomaten hun smaak verliezen. Is jouw keuken dus lekker warm? Laat die tomaten dan maar lekker liggen.

Deze 7 dingen moet je nooit in de koelkast leggen

6. Bessen

Iedereen die wel eens bessen heeft gehaald, weet hoe overdreven snel ze bederven. Soms zelfs wel in twee of drie dagen. Als je ze wil bewaren, lijkt de koelkast een goede oplossing. Echter bederven ze nog sneller wanneer je ze in de koelkast bewaart.

7E. en pot met augurken

Zet jij een geopende pot augurken in de koelkast? Dat is nergens voor nodig. Augurken zitten namelijk in zuur. Dit zuur zorgt ervoor dat de augurken niet bederven. Het is dus erg dubbel om ze dan nog in de koelkast te zetten. Zet de pot gewoon ergens op een plank in de voorraadkast. Dat bespaart je ook weer ruimte in de koelkast.