Een onderzoek naar aantrekkelijkheid

Misschien heb je het jezelf wel eens afgevraagd: moet jouw aantrekkelijkheids-piek nog komen of ben je die ongezien al gepasseerd? Je bent niet de enige, zo blijkt uit een onderzoek uit Finland. Zij deden namelijk onderzoek naar de leeftijd waarop mannen en vrouwen elkaar het aantrekkelijkst vinden. Er deden meer dan 12.500 mensen mee aan het onderzoek en de leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 18 en 50 jaar. Het onderzoek werd gedaan aan de hand van de vragen: tot welke leeftijdsgroep voelde jij je het afgelopen jaar het meest fysiek aangetrokken en met welke leeftijdsgroep heb je uiteindelijk het meest het bed gedeeld.

 

Welke leeftijd is ideaal voor mannen?

Laten we beginnen met de categorie waar je misschien wel het meest geïnteresseerd in bent: de man. Uit het onderzoek is gebleken dat vrouwen tot en met de leeftijd 35 jaar het meest aangetrokken zijn tot mannen die ouder zijn dan zijzelf. Dit zouden dus de mannen zijn die in de categorie 35+ vallen. Eén van de redenen waar deze voorkeur vandaan zou kunnen komen is het feit dat mannen in de leeftijd 35+ een hogere kans hebben op financiële zekerheid dan mannen onder de 35 jaar. Een stabieler level lijkt dus voor vrouwen mee te spelen in de aantrekkelijkheid van de man. Handig om te weten! Wat ook opvallend is, is dat vrouwen ouder dan 35 jaar juist de jongere mannen aantrekkelijker vinden. Waar deze ommekeer precies aan ligt lijkt nog wat onduidelijk.

waarom jongere mannen met oudere vrouwen willen daten

Hoe zit het dan met vrouwen?

Het onderzoek is natuurlijk niet compleet zonder ook naar de meningen van de mannen te kijken. Welke leeftijdscategorie vrouw vinden de meeste mannen het meest aantrekkelijk? Waarschijnlijk verbaast het je niet, maar mannen vinden vrouwen in hun twintiger jaren het meest aantrekkelijk. De reden hiervoor kan worden teruggeleid naar evolutionaire redenen: vrouwen zijn namelijk in hun jongere jaren het vruchtbaarst, iets wat voor de mannen aantrekkelijk is, omdat zij op zoek zouden zijn naar een vrouw die hun kinderen kan baren. Natuurlijk is deze hele evolutionaire gedachte wat ouderwets, maar blijkbaar zit er dus toch nog steeds een kern van waarheid in.

Ben jij een man die op vrouwen met wat meer levenservaring valt? Lees dan hoe je een oudere vrouw moet daten.