In Finland hebben zij onderzoek gedaan naar de aantrekkelijkheid van vrouwen, in de ogen van anderen. Hierbij hebben zij bij 12.500 verschillende mannen en vrouwen tussen de 18 en 50 jaar oud een vragenlijst afgenomen. Aan iedereen werd verschillende vragen gesteld, zoals tot welke leeftijdsgroep zich het meest aangetrokken voelen en met welke leeftijdsgroep zij het liefste het bed willen delen.

Mannen vinden vrouwen het aantrekkelijkst in hun twintigjaren

Uit het onderzoek is gebleken dat mannen zich vooral tot vrouwen voelen aangetrokken als zij zich in hun twintigenjaren bevinden. De reden hiervan is dat mannen hen dan zien als het meest vruchtbaar en – met deze ‘oergedachte’ in het achterhoofd – zal een vrouw op dat moment in de ideale levensfase zitten om voor nakomelingen te zorgen.

 

Wanneer vinden vrouwen mannen het meest aantrekkelijk?

Nu het uit het Finse onderzoek duidelijk is geworden op welke leeftijd mannen vrouwen het aantrekkelijkst vinden, is het misschien ook een keer goed om te weten op welke leeftijd vrouwen ons eigenlijk het meest aantrekkelijk vinden. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat ook vrouwen hierbij een duidelijke voorkeur hebben. Zo hebben vrouwen tot 35 jaar oud het liefste een man die ietsjes ouder is dan zijzelf. Maar als vrouwen eenmaal boven de 35 zijn gekomen hebben zij liever een man die twee jaar jonger is. Mocht het leeftijdsverschil toch wat groter uitvallen, dan is het goed om te weten hoe je met een oudere vrouw moet daten.