Stoppen met alcohol vanaf je 65e

Het drinken van alcohol heeft langetermijneffecten op je gezondheid en welzijn, vooral wanneer je dit op latere leeftijd doet. Volgens dr. Richard Restak (een Amerikaanse neuroloog, neuropsychiater, auteur én professor) is het verstandig om alcohol volledig uit je dieet te verwijderen om de ontwikkeling van dementie te voorkomen.

Een onderzoek (The Alzheimer’s Society) toont aan dat overmatig alcoholgebruik de kans vergroot dat iemand dementie kan ontwikkelen. Alcoholgebruik staat rechtstreeks in verband met een verminderd volume van het witte hersenweefsel, wat ervoor kan zorgen dat je brein niet normaal functioneert.

Het nieuwe boek van Restak beschrijft alcohol als een ‘directe neurotoxine’. Een neurotoxine kan worden gedefinieerd als een gifstof die de werking van het zenuwstelsel beïnvloedt.

“I strongly suggest that if you are 65 years old or older, that you completely and permanently eliminate alcohol from your diet.” – Dr. Richard Restak

Bovendien roept hij mensen ook op om hun relatie met alcohol opnieuw te evalueren, ongeacht hun leeftijd, vooral als ze erop vertrouwen voor stemming, verhogingen of zelfvertrouwen in sociale situaties.