Dave Hartrey en zijn steroïden gebruik

Dave was op 15-jarige leeftijd al een grote voorstander van fitness en deed hier en daar weleens wat krachttraining in de sportschool. Toen hij 20 jaar was begon Dave samen met een bodybuilder te trainen en hier vond hij zijn passie. Hij vond het zo leuk dat hij besloot om zich ook op bodybuilding te focussen. Hetzelfde jaar begon Dave met het innemen van steroïden.“Als je naar de sportschool gaat en vooruitgang begint te boeken, beschuldigen mensen je ervan steroïden te gebruiken, en aangezien bodybuilding een korte carrière is, besloot ik er gewoon voor te gaan”, aldus Dave.

De gevolgen van het gebruik van anabolen is iets waar Dave Hartrey de rest van zijn leven mee zal moeten kampen. Hoewel de steroïden Dave geholpen hebben om zijn lichaam groter te maken, hadden ze ook effect op Dave’s huid. Het gebruik van anabolen kan in sommige gevallen voor uitbraken van acne zorgen. In het geval van Dave Hartrey bleef dit helaas niet op één uitbraak.

Bodybuilding wedstrijd

Dave zegt de hoeveelheid steroïden te hebben verminderd na zijn eerste acne- en steenpuistenuitbraak. Veel mensen vroegen hem dan ook waarom hij er niet per direct mee stopt.“Ik heb jaren lang gewerkt om mee te doen aan een bodybuildingwedstrijd, dus stoppen zat er voor mij niet op”, zegt Dave Hartrey.

@davehartrey #steroids #fitness #fyp #foryou #foryourpage #viral #acne ♬ Calm LoFi song(882353) – S_R

Maar na zijn tweede heftige acne uitbraak – die deze keer op zijn rug, borst, armen en gezicht manifesteerde – werd hij geforceerd om te stoppen. Dave heeft 9 maanden thuis moeten blijven om de wonden te laten genezen. Dave zegt ontzettend veel pijn te hebben geleden in deze periode doordat zijn puisten bij de simpelste bewegingen open gingen. Hij kreeg dan ook te maken met depressies, angst en kampte met een laag zelfbeeld.

Waar houdt Dave zich nu mee bezig?

Dave probeert nu mensen bewust te maken van de mogelijke gevaren van steroïden door foto’s van zijn acne te delen op TikTok. Ook geeft hij eerlijk fitnessadvies en deelt hij zijn ervaringen: “Je gezondheid is iets waar je nooit risico’s mee moet nemen en ik ben daar op de harde manier achter gekomen”.