Welke kleur sjaal (en muts) moet je kopen?

Het bepalen van een kleur sjaal die bij je past, begint bij de kleur van je jas. Een sjaal is over het algemeen best aanwezig. Daarom is het belangrijk dat de winterjas en sjaal samen één geheel worden. Hieronder worden de meest voorkomende kleuren van de winterjas gekoppeld aan een kleur voor de sjaal.

1. Wat past er bij een zwarte winterjas?

De kleur zwart voor een winterjas blijft populair. Eigenlijk is deze kleur met vrijwel alles te combineren. Dit geldt ook voor het combineren van een sjaal bij de zwarte jas. Je kan haast niet de fout in gaan. Toch zijn er wat voorkeuren wat betreft de zwarte kleur jas. Een bruine, beige of camel kleurige sjaal is de beste match voor deze jas. Ook kan je een zwarte sjaal dragen. Hierbij is het contrast tussen de jas en sjaal wel volledig vervaagd. Vandaar dat de voorkeur naar de aarde tinten gaat. Ga jij deze winter liever iets opvallender de deur uit, ga dan voor een zachte kleur blauw. Houd wel in gedachten dat het belangrijk is om je kleding af te stemmen op je huidskleur.

sjaal

sjaal

bruin €139 Shop nu
welke muts past bij mijn winterjas

Muts

camel €79 Shop nu
welke kleur sjaal past bij mijn winterjas

Sjaal

blauw €139 Shop nu
welke muts past bij mijn winterjas 1

muts

blauw €79 Shop nu

2. Wat past er bij een camel winterjas?

Als we het hebben over een kleur die zijn opkomst in de modewereld heeft gemaakt, dan is het camel. Deze kleur leent zijn naam van het haar van de kameel. Het is een lichtbruine tint die warmte uitstraalt. Deze kleur is tegenwoordig in veel mode items terug te zien, waaronder de winterjas. Het combineren van een kleur sjaal bij de camel winterjas is niet zo makkelijk als het lijkt. Een zwarte sjaal is een goede match voor bij deze jas. Vind je zwart iets te saai, dan is de kleur oranje een uitstekende keuze. Een andere opvallende kleur die bij deze winterjas past is groen.

welke kleur sjaal past bij mijn winterjas 1

sjaal

zwart €189 Shop nu
welke muts past bij mijn winterjas 2

muts

zwart €79 Shop nu

3. Wat past er bij een donkerblauwe winterjas?

De donkerblauwe winterjas is misschien wel het lievelingetje onder alle winterjassen. Vaak is de jas zo donkerblauw dat het tegen het zwart aan zit. Toch kiezen veel mensen voor deze kleur jas, omdat het net wat anders is dan zwart. De kleur sjaal die hier het best bij past is een donkergrijze sjaal. Lichtgrijs kan ook, maar dat valt iets meer op en staat minder in contrast met de donkerblauwe jas. Naast de grijze kleur zijn de aardetinten ook goed te matchen met donkerblauw.

welke kleur sjaal past bij mijn winterjas 2

sjaal

grijs €129 Shop nu
welke muts past bij mijn winterjas 3

muts

grijs €79 Shop nu

4 . Wat past er bij een witte winterjas?

Deze kleur winterjas is wellicht wat minder bekend dan de bovenstaande kleuren. Toch is deze kleur de moeite waard om te proberen. Het matchen van een kleur sjaal bij deze jas is overigens erg makkelijk. De jas zelf is licht van kleur. Dat betekent dat de sjaal ook licht van kleur moet zijn of een warme tint moet hebben voor het contrast. Ga dus voor een gebroken witte sjaal of een veilige camel sjaal.

welke kleur sjaal past bij mijn winterjas 3

sjaal

gebroken wit €129 Shop nu
welke muts past bij mijn winterjas 4

muts

gebroken wit €79 Shop nu

5. Overige kleuren winterjas

Bij het dragen van een andere kleur winterjas die hierboven is besproken is het verstandig om de kleur sjaal zo basic mogelijk te houden. Een sjaal is nou eenmaal een accessoire dat opvalt. Wanneer jij een rode jas draagt is deze het best te combineren met een zwarte of camel kleurige sjaal. Hetzelfde geldt voor een groene of oranje jas.

Ben jij nog niet bij de stap van het kiezen van een sjaal, maar twijfel jij nog over de kleur van je winterjas. Bekijk dan welke kleur winterjas er bij jou huidskleur past.