Welke winterjas past bij mij?

Er zijn veel kleurrijke winterjassen, maar ook veel typen huidskleuren. Hieronder staan drie huidskleuren en de kleuren die daarbij een go of een no-go zijn. Het selecteren van tinten die bij jouw huidskleur passen, is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Welke kleur winterjas past bij een lichte huidskleur?

In de zomer ben je opzoek naar de schaduw, je hebt misschien wel veel sproeten of je hebt rood, blond of lichtbruin haar. Dan is de kans groot dat je bezitter bent van een lichte/bleke huid.

Kleuren om wel te dragen

Als je een lichte of bleke huid hebt, kunnen bepaalde tinten je helpen om aan jouw teint wat kleur te geven, zeker in de winter. Het beste wat je kan doen met deze huidskleur is je outfit baseren op donkere kleuren, die je kunt combineren met lichtere kleuren.

Kleuren zoals grijs, bruin, bordeauxrood, flessengroen, marineblauw en gedurfdere tinten blauw doen goed voor een lichte/bleke huid. Deze tinten constateren met je huidskleur.

welke kleur winterjas kopen

Winterjas

Groen €599 Shop nu

Kleuren om niet te dragen

Met deze huidskleur kunnen veel kleuren je niet goed doen. Je kunt dan het beste de felle kleuren en pasteltinten vermijden. Hierdoor kan het zijn dat u nog bleker lijkt, wat vaak in de winter sneller voorkomt. Als je sowieso niet van de kleuren bent, kan je het best neutrale kleuren kiezen. Geen wit, lichtbeige of steen, maar de kleuren met rijkere tinten zoals zand, camel, kaki en leigrijs.

Welke kleur winterjas past bij een licht getinte huidskleur?

Je huid heeft een groene/gele ondertoon. Als je een licht getinte huid hebt die eerder bruin wordt dan in de zon roostert, wordt dat ook een warme huid teint genoemd. Bij een licht getinte huid staan vrijwel alle kleuren goed.

Kleuren om wel te dragen

De kleuren die bij dit huidtype het best passen zijn wat heldere of donkere kleuren. Of kies tinten die lichter zijn dan je huidskleur. Wit met lichte neutrale tinten combineren kan ook in de winter maar het liefst ook met donkere kleuren.

beige winterjas

Winterjas

Beige €449 Shop nu

Kleuren om niet te dragen

Probeer te vermijden dat je huid opgaat in je kleding. Vaak heeft dit huidtype een gele of groene ondertoon. Het is daarom verstandig om geen tinten van deze kleuren te dragen die te dicht bij je huidskleur liggen.

Welke kleur winterjas past bij een donkere huidskleur?

Mannen met een donkere huid hebben vaak het geluk dat ze vrijwel elke tint uitproberen zonder al te veel aarzeling.

Kleuren om wel te dragen

De kleur van je huid is perfect om goed te passen bij de meerderheid van tinten, omdat het niet het risico loopt uitgewassen te worden zoals relatief bleke huidtinten. Gedurfde en felle kleuren staan geweldig. Denk aan jadegroen of kobaltblauw. Elke pasteltint werkt ook goed. De huid komt mooi naar voren en tegelijkertijd schreeuwen die kleuren niet.

winterjas overcoat kleur grijs

Winterjas

Grijs €399 Shop nu

Kleuren om niet te dragen

Je kunt beter wegblijven van bruin of donkergrijs. Net zoals bij een olijfkleurige huid kan jij ‘wegvallen’ omdat de kleuren die je draagt te dicht bij je huid staan.

Weet je nu wel welke kleur winterjas je moet aanschaffen, maar heb je geen ideeĀ  hoe je het moet combineren met de rest van je kleding? Lees dan hoe jij je kleding kan af te stemmen op je huidskleur.

Headerfoto via Instagram raretrio