Gekleurde muren zijn niet alleen mooi

Misschien was je hier al van op de hoogte, maar wist je dat kleuren een bepaald effect kunnen hebben? Zo zijn er bijvoorbeeld kleuren die juist een rustgevende werking hebben of juist zorgen voor veel stimulans waardoor de concentratie ver te zoeken is. Kleuren kunnen dus inspelen op je humeur en op deze manier dus ook een effect hebben op het libido. Nu je dit weet, kun je deze kennis perfect toepassen en de slaapkamer eens een opfrisser geven. Maar welke kleur moet je de muren verven om juist meer activiteit tussen de lakens te krijgen? Wij zochten het voor je uit.

 

Vandaag is rood

Het is niet voor niks de kleur van lust en liefde: Rood. En laat dat nou precies de aanbevolen kleur zijn voor meer actie in de slaapkamer! Rood heeft voor velen een associatie met liefde, lust en hartstocht waardoor deze kleur een lust-opwekkend effect kan hebben.

Maar dan zijn er nog enorm veel gradaties van de kleur rood. Moet je dan kiezen voor een hele felle rood? Of juist voor een wat zachtere tint? Het blijkt dus zo te zijn dat een wat zachtere kleur rood het beste werkt omdat deze kleur symbool staat voor romantiek. Je kan dan nog zelf invullen welke soort rood je het mooist vindt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zachtere, donkerrood maar ook voor een meer pastel-achtige tint. De gekozen kleur moet natuurlijk ook bij jullie én bij de rest van het interieur passen. Moet je deze voorbeelden eens kijken:

Rood niet helemaal jouw ding? Vermijd dan deze kleuren

Het kan natuurlijk ook nog zijn dat je rood helemaal vreselijk vindt en dat is helemaal niet erg! Ieder zijn ding. Toch is het dan belangrijk om wel rekening te houden met andere kleuren die juist het tegenovergestelde effect hebben. Je kunt je vast wel voorstellen dat je voor meer actie in de slaapkamer niet moet kiezen voor een steriele wit of grijs maar ook niet moet gaan voor kleuren die over het algemeen voor rust zorgen. Dat is juist wel heel prettig voor je nachtrust, maar dus minder als je juist de activiteiten in de slaapkamer wil bevorderen. Kies dan bijvoorbeeld voor een mooie middenweg: verf de muren een wat lichtere kleur en gebruik rood als thema binnen de rest van je interieur. Dit kan natuurlijk ook andersom.

Ben je nou op zoek naar kleuren die juist meer rust creëren? Lees dan ook nog even welke drie kleuren je dan het beste kunt kiezen voor de beste nachtrust.