Het vermogen van Nikkie de Jager

De 28-jarige beauty vlogger heeft in de loop der jaren een grote fanbase opgebouwd en die bekendheid is een goede basis gebleken om vermogen op te bouwen. Als we de geruchten mogen geloven, dan is Nikkie de Jager nu zo’n kleine 6 miljoen dollar waard. Op zich is dat niet zo gek. Met ruim 10 miljoen abonnees kan je het namelijk ver schoppen en dat is precies het verhaal van de make-up artiest.

 

Volgens bronnen zou ze zo’n 25.000 euro per Instagram-post verdienen. Met YouTube zou ze zo’n half miljoen per jaar binnen harken. Verder ziet ze ook nog eens haar bankrekening stijgen door inkomsten met haar eigen make-up producten en andere activiteiten. Onze vriendinnen van FEM FEM maakten een kleine berekening waaruit blijkt dat Nikkie in totaal zo’n 2 miljoen per jaar verdient. Netjes!

Van onbekend naar BN’er

De in 1994 geboren vlogger begon in 2008 met het uploaden van filmpjes op YouTube en sindsdien is Nikkie een echte BN’er geworden. Dat komt niet alleen door het YouTube-kanaal, maar ook doordat de video “The Power of Makeup” compleet viral ging in 2015. Sindsdien is het hard gegaan. Zo kreeg Nikkie talloze prijzen uitgereikt waaronder de Annual Shorty Award in 2017. In datzelfde jaar won Nikkie de Jager ook de Teen Choice Award in 2017.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NikkieTutorials (@nikkietutorials)

De basis werd gelegd met cursussen

Alhoewel het misschien lijkt dat alles uit de lucht komt vallen, heeft Nikkie er juist veel voor moeten doen. Zo heeft De Jager de basis voor het succes al in 2008 gelegd door deel te nemen aan verschillende make-up cursussen. Dankzij het contract met Colourfool kan Nikkie zich positioneren als professional en de rest is in feite geschiedenis.

Voor de tv-serie ‘I Can Make You a Supermodel’ was Nikkie de belangrijkste visagiste en de grote namen als Maybelline, Too Faced, and Ofra stonden al snel in de rij om Nikkie aan zich te verbinden. Dat zorgde voor de nodige inkomsten en zodoende weten we dat Nikkie zo’n kleine zes miljoen euro waard is. Grote kans dat dit de komende jaren nog veel meer zal gaan worden.