Hoe kies je de juiste stropdas kleur?

Dit is een vraag met heel veel verschillende antwoorden. Het kiezen van de stropdas heeft met meer dan één zaak te maken. Naar welke gelegenheid draag je hem? Wil je opvallen of juist niet? Welk kleur pak draag je en met welk overhemd? Genoeg vragen om te beantwoorden dus.

Bij een formele gelegenheid, zoals zakelijke bijeenkomsten en sollicitatiegesprekken kan je het beste gaan voor een stropdas in een rustige kleur. Op kantoordagen waar geen belangrijke afspraken aan te pas komen kan je kiezen voor een das met wat meer pit. Denk dan aan een leuk patroon of een opvallende kleur.

Bij feestelijke gelegenheden mag de stropdas chique, maar ook opvallend zijn. De stropdas zorgt er uiteindelijk voor dat de aandacht naar je hoofd geleid wordt. Een uitstekende keuze is dan een stropdas in satijnzijde. Deze das heeft een chique uiterlijk, voelt zacht aan en door de stof speelt het subtiel met het licht. Bij een feestelijke gelegenheid als een gala, kies je voor een zwarte of witte das.

Het keuze van je overhemd en pak bepaalt de kleur stropdas, precies in deze volgorden. Bij het combineren van je stropdas zorg je ervoor dat de kleur van de das donkerder is dan je overhemd en lichter of gelijk aan je pak. Met uitzondering van een zwart overhemd met een zwarte stropdas. Een all black outfit is nog steeds mega stijlvol. Het kiezen van de juiste kleur das blijft lastig. Hieronder worden er een paar kleuren toegelicht.

Blauwe stropdas

Een blauwe das is één van de meest gedragen varianten. Dat heeft zo zijn redenen. De kleur blauw staat voor professionaliteit, kalmte, beheersing en zelfvertrouwen. De blauwe das is daarom een uitstekende keus voor een formele gelegenheid. Ook bij feestelijke gelegenheden kan de blauwe das gedragen worden. Let hierbij wel op de tint van de stropdas en de combinatie met je pak. Draag de das bij een zwart, bruin, grijs of blauw trouwpak. Een effen blauwe das kan verder op een wit en blauw overhemd gedragen worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kosta Williams (@kosta_williams)

Zwarte stropdas

Zwart is een harde en vaak contrasterende kleur. Deze kleur das kan vrijwel altijd bij een zwart pak gedragen worden. Bij een ander kleur pak is deze das lastig te combineren. Bij het kiezen van een overhemd zit je met een wit of zwart overhemd altijd goed. Ga je voor een all black outfit, dan is een zwarte das de finising touch. Een zwarte stropdas met een wit overhemd kan gouw overkomen als ouderwets. Probeer het pak hierop aan te passen. Ga voor een wat strakke broek, zoals een chino en hippe sneakers.

Witte stropdas

Wit is een unieke kleur voor een stropdas. Draag een smalle witte das op je geruite overhemd en bijvoorbeeld een chino. Dit staat stoer en classy tegelijk. Combineer deze kleur das met een wit of zwart overhemd voor extra contrast. Een witte das wordt niet vaak naar kantoor gedragen. Deze das wordt vooral gedragen naar feestelijke gelegenheden zoals een bruiloft, dus ideaal te combineren met een mooi trouwpak.

Rode stropdas

Tot slot de rode das. Deze kleur staat voor kracht en tegelijkertijd vijandigheid, maar ook straalt de kleur liefde uit. Vandaar dat je bij een rode stropdas goed moet kijken naar welke gelegenheid je de das draagt. Bij een zakelijke gelegenheid is het combineren van een bordeaux rode das de beste optie. Deze kleur straalt warmte en kracht uit en is goed te combineren met een wit of zwart overhemd. Bij een feestelijke gelegenheid geeft een fel rode das een passievolle touch aan de outfit. Combineer deze kleur das altijd met een zwart of wit overhemd, een bordeaux rood of zwart pak.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kosta Williams (@kosta_williams)

Bekijk ook welk kleur overhemd bij welk kleur pak past, om jou outfit compleet te maken.