Welke kledingstukken hang je op?

Eigenlijk is het al algemeen bekend welke kleding je precies moet ophangen. Toch worden hier nog veel fouten in gemaakt. Het gaat hier om de overhemden van zijde, 100% katoen, rayon, satijn en fluweel. Deze overhemden kan je het beste ophangen in je kast. Bij stoffen die wat zacht zijn en snel van een hanger afglijden, is het handig om hangers met anti-slip randen te kopen. Zo raap je niet constant kleding op van de bodem van je kast. Zorg ervoor dat de overhemden en andere items met knopen zijn dichtgeknoopt. Vind je dit te veel moeite, knoop dan in ieder geval het bovenste knoopje dicht. Zo blijft de kraag het mooist.

overhemd ophangen

Overhemd

Donkerblauw €249 Shop nu

Ook broeken moeten vaak worden opgehangen. De pantalons kan je met een hanger met clips ophangen of dubbelgevouwen over een hanger. Zorg dat je de broeken vouwt in de naden die al aanwezig zijn, anders ontstaan er vouwen die er niet horen. Jassen en blazers hang je, vanzelfsprekend, ook op. Gebruik voor de wat zwaardere items stevige hangers.

welke kledingstukken opvouwen of ophangen

Welke kledingstukken vouw je op?

Er blijven niet veel kledingstukken over die je op moet vouwen. Wel kan je sweater het beste opvouwen, zo behouden ze hun vorm het beste. Vooral stoffen als wol en kasjmier rekken uit als je deze ophangt. Probeer dat dus echt niet te doen, dat zou zonde zijn. Heb je echt geen ruimte in je kast om ze op te vouwen? Hang ze dan dubbelgevouwen over een hanger heen. Broeken van stevig materiaal kun je gerust opvouwen, daar gebeurt niks mee.

coltrui opvouwen

Coltrui

Donkergrijs €159 Shop nu

Mocht je echter op vakantie gaan en je kleding in een koffer stoppen, dan dien je natuurlijk alles op te vouwen of op te rollen. Lees dan hoe je een overhemd opvouwt.

Het ophangen of opvouwen van verkeerde kledingstukken is niet de enige fout die mannen maken als het gaat om kleding. Bekijk hier de 5 andere kledingfouten die mannen maken.