Hoe ga je gekleed naar een cocktailparty?

Bij een cocktailparty is de dresscode voor mannen vrijwel altijd chique. Het hangt natuurlijk altijd van de gelegenheid af. Gaat het om een chique borrel, een feest in de avond of een zelfs een bruiloft in de winter, dan is de dresscode een volledig pak of smoking. Dit is formeel, chique en heel netjes. Is het een iets informelere cocktailparty, bijvoorbeeld een strandfeest, dan zit je vaak al goed met een nette pantalon en een goed gestreken overhemd. Je kan deze outfit altijd nog afmaken met een blazer erover. Tijdens een bruiloft kan het allemaal wat speelser. Ga dan voor een pastelkleurige blazer.

elegante chino

Chino

zwart €249 Shop nu
wit overhemd

Overhemd

Wit €129 Shop nu

Het verschil tussen een cocktailparty dresscode in de winter en zomer

In de winter geldt er weer een andere dresscode voor de mannen als het gaat om kleur. Tijdens de koude wintermaanden worden er vaak donkere kleuren gedragen als zwart, antraciet, donkerblauw, bruin of donkergrijs. In de zomer kan je als man weer uitpakken met leuke speelse kleuren of pasteltinten. Ook zandkleurige katoenen of linnen pakken doen het goed tijdens een zomers cocktailparty.

Als het gaat om de stof zijn zijde, satijn of fluweel de meest chique stoffen die er zijn voor een mannenpak. Ga bijvoorbeeld voor een satijnen colbert of een fluwelen pochet. Het kiezen van de kleur broek moet je basic houden. Ga altijd voor een rustige en neutrale kleur. Zwart geeft bijvoorbeeld een goede balans met de rest van je outfit. Hetzelfde geldt voor donkergrijs en donkerblauw.

Welke schoenen horen bij deze dresscode?

Om de outfit zo goed als af te maken zijn schoenen erg belangrijk. Bij het dragen van een pak of smoking, draag je altijd nette schoenen. Vooral bij een cocktailparty met als dresscode chique. Bij een bruiloft of een ander informele gelegenheid zijn minimalistische sneaker een hele goede optie, zelfs nette leren sneakers zouden een goede match kunnen zijn.

loafers 2

Loafers

zwart €209 Shop nu
witte sneaker

Sneaker

Wit €179 Shop nu

Ken jij alle dresscodes al uit je hoofd?