Welke handschoenen zijn het warmst en het beste?

Onze handen worden sneller koud dan andere delen van het lichaam. Dit komt omdat de snelheid van de bloedsomloop vertraagt naarmate het kouder wordt. Hierdoor trekt het bloed zich terug uit de uiteinden van het lichaam. Wanneer de temperatuur van de handen zakt naar 22 graden Celsius, dan voelt dit niet meer prettig aan. Tijdens de koude winterdagen zijn handschoenen dus onmisbaar. En als jij handschoenen wil kopen, zorg er dan ook voor dan ze modieus zijn.

Handschoenen komen in verschillende soorten en maten. Bij het kopen van handschoenen is het belangrijk om te weten waar je ze voor nodig hebt. Ook de maat van de handschoen is erg belangrijk. De handschoenen mogen nooit te strak zitten. Wanneer ze te los zitten, biedt het niet de optimale warmte. We zetten hieronder een paar soorten handschoenen op een rijtje.

1. Leren handschoen

Dit soort is vaak gemaakt van leer aan de buitenkant met een zachte fleece aan de binnenkant. Deze handschoen zorgt voor warmte, maar wordt vooral gebruikt als mode-item. Wanneer het niet al te koud is, kunnen deze leren handschoenen dus van pas komen. Deze zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor op de skipiste in het buitenland, maar voor de Nederlandse kou zullen ze altijd warm genoeg zijn.

welke handschoen is het beste om te kopen

Leren handschoen

zwart €42 Shop nu
lerren handschoenen kopen

Leren handschoenen

Zwart €165 Shop nu

2. Suède handschoen

Een suède handschoen is ook gemaakt van leer. Suède is namelijk een leren stof die omgekeerd is. Aangezien de suède handschoenen gemaakt zijn van de binnenkant van het leer voelen ze heerlijk zacht aan. Deze stof zorgt er voor dat je handen in de handschoen goed kunnen ademen. Deze handschoenen kunnen net wat beter tegen de koude dagen dan de bovenstaande leren handschoenen. Suède is voornamelijk afkomstig van schapen en geiten. Deze handschoenen kunnen ook als stylisch mode item gedragen worden.

3. Gebreide handschoen

Deze gebreide handschoenen hebben de ruimste en meest kleurrijke keuze als het gaat om het handschoenen assortiment. Deze handschoenen zijn dun qua stof. Ze zijn perfect voor tijdens het buiten sporten en een korte wandeling met een forse wind. Ook worden deze handschoenen gebruikt als onderhandschoen. Hier overheen draagt men vaak nog een dikkere skihandschoen. Het nadeel van deze handschoenen is dat ze water absorberen. Hierdoor kan je snel koude handen krijgen. Ze zijn echter vaak wel de goedkoopste optie. Dus voor droge winterdagen op de fiets zijn deze handschoenen een goede budget optie.

Meer accessoires voor de herfst en winter van 2021

Naast handschoenen zijn er nog meer accessoires die essentieel zijn voor de winter. Bekijk de vijf accessoires voor de herfst en winter van 2021/2022.