Bredere gezichten stralen dominantie uit

Een onderzoek, uitgevoerd door de Association for Psychological Science, testte de waarschijnlijkheid dat bepaalde gelaatstrekken tot kortetermijnrelaties leiden. Het bleek dat mannen met een bredere gezichtsbreedte eerder een (kortdurende) relatie met vrouwen aangaan. Ook kwam uit hetzelfde onderzoek dat vrouwen mannen met een bredere gezichtsvorm als krachtiger en dominanter ervaren en dat ze veel vaker op een tweede date gaan. 

Een sterke kaaklijn en symmetrie? Gefeliciteerd!

Een andere studie toonde aan dat mannen met een sterke kaaklijn een dominante sfeer uitstralen – en dat ze volgens het vrouwenbrein goede genen voor reproductie hebben. Als je een sterke kaaklijn hebt, heb je dus zeker een streepje voor. En heb je die niet? Don’t worry, we’ve got your back. Check hier hoe jij je strakke kaaklijn kan trainen. 

Daarnaast heeft symmetrie heeft ook bewezen een grote rol te spelen. The Journal of Comparative Psychology ontdekte namelijk dat vrouwen (en mannen) de voorkeur geven aan meer symmetrische gezichten. Bovendien, bij het vergelijken van identieke tweelingen die enigszins niet-identiek waren (in termen van hun gezichtssymmetrie), werden vrouwen meer aangetrokken door de tweeling met de ‘betere’ symmetrie. Wat betekent dit voor jou? Dat iets zo eenvoudig als het geknipt en verzorgd houden van je wenkbrauwen (zodat ze er identiek uitzien) je al kan helpen om er aantrekkelijker uit te zien voor vrouwen.

gezichtsvorm mannen

Geen zorgen, een ‘gemiddelde’ gezichtsvorm valt ook in de smaak

Positief nieuws: vrouwen houden blijkbaar van een ongelooflijk gemiddeld uiterlijk. Een onderzoek dat in 1878 werd uitgevoerd, concludeerde dat gezichten die met elkaar vermengd waren als aantrekkelijker werden beschouwd dan een individueel gezicht. Waarom? Hoogstwaarschijnlijk omdat een meer gemiddeld gezicht een meer diverse reeks genen vertegenwoordigt, en het kan worden gezien als ‘vertrouwder’. 

Welke gezichtsvorm heb ik?

Na het lezen over gezichtskenmerken die vrouwen aantrekkelijk vinden, vraag je je misschien af ​​welke gezichtsvorm jij eigenlijk hebt. Velen van ons hebben geen idee hoe we de vorm van ons gezicht moeten categoriseren. De hoofdcategorieën zijn meestal rond, vierkant, hartvormig, ovaal en rechthoekig, maar het is normaal dat sommige mensen tussen categorieën vallen en gecombineerde gezichtsvormen hebben. Hoe je erachter komt is simpel:

  1. Ga voor de spiegel staan, niet te dichtbij, niet te ver weg
  2. Pak iets waarmee je op de spiegel kunt tekenen, maar wat je er ook weer af kunt vegen naderhand (bijvoorbeeld make-up van je vriendin of een stift die je makkelijk weer kunt verwijderen.)
  3. Blijf stilstaan en omlijn op de spiegel de contouren van je gezicht.
  4. Stap naar achteren en bepaal wat jouw gezichtsvorm is.

Er zijn een aantal factoren die je gezichtsvorm kunnen beïnvloeden, zoals je dieet, gewichtstoename en hoeveel water je drinkt. Ook kunnen bepaalde voedingsmiddelen ervoor zorgen dat je het watergewicht rond je gezicht en lichaam behoudt. De basis van je gezichtsvorm ligt echter uitsluitend bij de genetica. Wil je toch van het vet rond je gezicht afkomen voor een betere gezichtsvorm? Check dan deze tips die je helpen bij het verliezen van je onderkin.