Op welke data kan je je vakantiedagen het beste opnemen?

Het is logisch als je optimaal gebruik wil maken van jouw vakantie dagen. Om 50 dagen vrij te kunnen zijn, moet je 18 vakantiedagen kunnen opnemen. Volgens de wet heb je in elk geval recht op twintig vrije dagen. Vaak geven bedrijven ook nog een aantal bovenwettelijke vakantiedagen zodat je met de zomer ook nog een aantal dagen vrij bent.

 

Wij hebben alle vrije dagen even voor je op een rijtje gezet, zodat jij kunt kijken wanneer je bijvoorbeeld een weekje – of langer – op vakantie wil.

Goede Vrijdag (9 tot en met 17 april vrij)

Ben jij vrij met Goede Vrijdag? Je kunt er negen dagen uit halen in dat geval. Vraag vrij van 11 tot 14 april. Je zet hier maar vier vakantie dagen voor in. Hoe heerlijk is dat? Lekker de lente beginnen in het buitenland.

Pasen (16 april tot en met 1 mei vrij)

Niet iedereen is met Goede Vrijdag vrij, maar dan kan je alsnog genieten van een wat langere vakantie in april. Namelijk in totaal zestien dagen! Je neemt hiervoor acht vakantiedagen op. Je moet de volgende dagen daarvoor vrij vragen:

  • 19 april
  • 20 april
  • 21 april
  • 22 april
  • 25 april
  • 26 april
  • 28 april
  • 29 april

hoe slim vakantiedagen opnemen

Als je Goede Vrijdag en Pasen wil combineren, dan ben je 23 dagen vrij voor twaalf vakantiedagen. Dat is extra lang vakantie. Zo kom je met het grootste gemak aan 50 dagen vrij in 2022.

Meivakantie (26 mei tot en met 6 juni)

In het voorjaar vrije dagen opnemen begrijpt iedereen. Als je iets langer vrij wil, kan je ook nog eens een  trucje toepassen om eind mei en begin juni langer vrij te krijgen. Als je zes vakantiedagen opneemt, ben je in totaal twaalf dagen vrij. Vraag vrij op 27 mei en neem vrije dagen op van 30 mei tot en met 3 juni.

Hemelvaartsdag (26 tot en met 29 mei)

Een weekend om weer even heerlijk tot rust te komen kan als je alleen op 27 mei vrij neemt.

Pinksteren (4 tot en met 12 juni)

Ook met Pinksteren heb je weer een optie. Vraag van 7 tot en met 10 juni vrij. Zo heb je een vakantieperiode van maar liefst negen dagen in ruil voor slechts vier vakantiedagen.

Als je de meivakantie en Pinksteren wil combineren, dan ben je achttien dagen vrij voor tien vakantiedagen. Zo kruipt de teller op z’n gemak naar 50 dagen vrij in 2022.

Kerst en oud & nieuw (24 december tot en met 1 januari)

Dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste opties om je vakantiedagen slim in te zetten. Dit jaar vallen Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag op een zondag, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je van een vakantie kunt genieten. Als je nou 27 tot en met 30 december vrij neemt, dat zijn dus vier vakantiedagen, heb jij maar liefst negen dagen vrij. Dat wordt heerlijk kerst vieren in een warm land.

Wij hebben wel wat opties gezien om je vakantie te spenderen. Zoals deze spotgoedkope villa in Spanje. Het is het ultieme vakantiehuis.