De juiste baard voor een ovaal gezicht

Het kiezen van het juist model baard is vaak een hele opgave. Het goede nieuws is dat we je precies kunnen vertellen wat wel of niet werkt en welke modellen je – hoe graag je het ook wilt dragen – beter links kan laten liggen. Het begint in ieder geval met het bepalen van de gezichtsvorm waarmee je bent geboren.

Heb je bijvoorbeeld een voorhoofd wat groter is dan de kaaklijn, dan is dit een van de kenmerken van het ovale gezicht. Is daarnaast de lengte van je gezicht groter dan de breedte van de jukbeenderen en is de hoek van de kaak afgerond, dan weet je zeker dat jouw gezicht behoort tot de ovale gezichten. Nu denk je wellicht: β€˜wat heb ik aan die info?’. Het antwoord: heel veel! Heb je het type gezicht bepaald, dan is het doodeenvoudig om de juiste baard te selecteren.

Ideaal voor je eerste baard

Vooral voor de beginnende baarddrager is het bovenstaande van groot belang. Je voorkomt niet alleen een complete afgang door het verkeerde model te kiezen, het zorgt er ook voor dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Houd bij het kiezen van je favoriete baardmodel voor een ovaal gezicht rekening met de belangrijkste regel: de baard moet jouw gelaatstrekken accentueren. Dat wil niet zeggen dat je keuze wat betreft het model beperkt is. Mannen met een ovaal gezicht zijn namelijk de geluksvogels: nagenoeg elk model past goed bij een ovaal gezicht.

De juiste baard voor een optimaal effect

Een baard voor een ovaal gezicht is ook ideaal om het net iets langer te laten lijken, bijvoorbeeld door het dragen van een sikje. Een volle baard zorgt weer voor een breder effect. Denk bijvoorbeeld aan de bekende Garibaldi-baard.

Kortom, met een ovaal gezicht kan je eigenlijk alle kanten op als je een baard wilt laten staan. Ga je zelf aan de slag met je baard, zorg er dan wel voor dat je je baard goed verzorgt met producten.