Orgineel: een Nike tatoeage

Een nieuw paar Nike’s kost al gauw een flink bedrag en het is dus niet helemaal onlogisch dat je een goedkopere oplossing zoekt. Zo werd de hulp van een van de beroemdste tatoeëerders van Zuid-Afrika ingeroepen, Dean Gunther. Eerder baarde hij al opzien door een zeer realistische sixpack bij een klant te zetten.

De 34-jarige, eigenaar van tattoo-studio DG Tattoo Art, in Manchester, tekende op indrukwekkende wijze het ontwerp van de Nike Dunk tatoeage op de voeten van de man. Na de goedkeuring kwam de naald er aan te pas en dus loopt hij nu rond met getatoeëerde schoenen op zijn voeten. Van een simpele klus was overigens geen sprake: het maken van de tekening duurde zo’n twee uur en het zetten van de tattoo nam nog eens acht uur in beslag.

@dean.gunther who needs shoes if you can permanently tattoo them to your feet.#shoestattoo#art#tattoo#nike@nike ♬ ALMOST HOME – Mad Adix, Marc Steinmeier

Niet de eerste opvallende tatoeage

Of het laten zetten van de tattoo een aangename ervaring was, laten we even in het midden. We weten in ieder geval wel dat het aanbrengen van een tatoeage op lichaamsdelen met weinig onderhuids vet erg pijnlijk kan zijn. Voor Gunther zelf was het in ieder geval de moeite waard. Hij wilde de illusie wekken dat de man ook echt schoenen draagt. Dat lijkt aardig te zijn gelukt. Een bijkomend voordeel is dat de tattoo artiest er zelf ook beter van is geworden. Zo is het aantal volgers op zijn Tik-Tok account flink toegenomen en heeft hij inmiddels ook een belangrijke award gewonnen op de Liverpool Tattoo-conventie. Daar creëerde hij een Afrikaans geïnspireerde tatoeage die hem drie dagen kostte om te voltooien.