Wat zijn de voordelen van een detox sapkuur?

Je hebt vooral verhalen over detox sapkuren gehoord waarin vermeld wordt dat het écht een reiniging is voor het lichaam en dat je erna helemaal opnieuw kunt beginnen. Eén keer in de zoveel tijd je lichaam reinigen is zo verkeerd nog niet. Echter kan het beter voor je zijn dan je denkt. Hieronder de belangrijkste voordelen van een detox sapkuur op een rij.

 

1. Het geeft je spijsvertering een break

Het spijsverteringsstelsel levert normaal gesproken veel energie om ervoor te zorgen dat je eten voldoende genoeg verteerd. Doordat het constant zoveel energie levert, ontstaan er afvalstoffen in ons lichaam die zich zullen ophopen. Door een detox sapkuur hoeven deze organen weinig energie te leveren en kunnen ze even opladen. Het gevolg hiervan is dat de gifstoffen makkelijker en sneller afgevoerd zullen worden.

5-grote-voordelen-detox-sapkuur

2. Je krijgt meer energie en je immuunsysteem is sterker

Een groot deel van je immuunsysteem bevindt zich in de darmen. Het is dan ook niet geheel onverwachts dat een goed functionerend immuunsysteem afhankelijk is van een goede darmflora. Met een sapkuur komen je darmen tot rust en herstelt je darmflora zich. De detox sapkuur verwijdert hierbij ook gifstoffen en is je lichaam vrij om zich te concentreren op andere functies. Je lichaam heeft minder energie nodig en hierdoor blijft er meer energie over.

3. Stoppen met slechte eetgewoontes en afvallen

Door de detox sapkuur zal je lichaam ontgiften van overtollige gifstoffen, deze overtollige gifstoffen maken het voor je lichaam bijna onmogelijk om af te vallen. Door een detox sapkuur zullen deze gifstoffen verdwijnen en zal je makkelijker af kunnen vallen.

Ook een reden dat je kunt afvallen door een detox sapkuur is omdat je slechte eetgewoontes zult afleren. Je vermijdt producten zoals voeding met toegevoegde suikers, gefrituurd voedsel en suiker. Door deze producten te vermijden zul je een gezonder voedingspatroon aannemen en zul je afvallen.

4. Betere nachtrust

Bepaalde gifstoffen hopen zich op in het lichaam en hebben daarbij invloed op je hersenfuncties. Met als gevolg concentratieproblemen en moeite hebben met in slaap vallen. Daarbij zorgt deze detox sapkuur ervoor dat deze gifstoffen verdwijnen en je zo een betere nachtrust hebt.

@bryanmoscoso_ Great juice for weight loss 👍 #nutrition #healthylifestyle #health #detox #juicing ♬ original sound – BryanMoscoso_

5. Je huid verbetert

Via de nieren en darmen worden de gifstoffen van het lichaam afgevoerd. De nieren en darmen kunnen niet of nauwelijks effectief werken als het lichaam teveel van deze gifstoffen heeft. Omdat het lichaam geen ruimte meer heeft deze af te voeren, gebeurt dit via de huid en ontstaan er puistjes. Door de detox sapkuur zal de huid er beter uit gaan zien en bij sommige mensen is de acne die zij voorheen hadden erdoor opgelost.

Nu je de voordelen hebt gelezen en we je hopelijk hebben overgehaald, dien je wel te weten welke sapjes we aanraden. De sapjes van Happy Juicy staan bij ons op #1. Door de beste persmethode komt sap op exact dezelfde manier vrij waarop het normaliter vrijkomt als je op groente of fruit zou kauwen. Ook wordt het goed koel gehouden. Het resultaat: sapjes met veruit de meeste smaak, vitaminen en mineralen. Bovendien zijn er verschillende sapkuren te vinden op de website van Happy Juicy. Neem een kijkje en cheers!