Welk restaurant is geschikt voor een date?

Kan jij maar niet kiezen naar welk restaurant jij wil op je date? Don’t worry, we’ve got your back. Wij geven je een aantal tips waarmee jij en restaurant kan kiezen die je date leuk vindt.

 

1. Goede kwaliteit

Bij het kiezen van een restaurant voor een date is het natuurlijk belangrijk om iets uit te zoeken waar het eten van goede kwaliteit is. Hou er dan wel rekening mee om een restaurant uit te kiezen waar de prijzen wel betaalbaar zijn. Het lijkt misschien een leuk idee om je date mee te nemen naar een duur restaurant maar dit kan de date ook afschrikken. Als de avond uiteindelijk niet uitloopt op een volgende date blijft de schade in de portemonnee ook beperkt: of de man nou betaalt of als er wordt gesplit. Altijd fijn om van te voren rekening mee te houden. Meer inspiratie nodig? Wij selecteerden nog een aantal goedkope date ideeën.

welk restaurant vind een vrouw leuk date

2. Sfeer van een restaurant is allesbepalend voor een date

Eén van de belangrijkste dingen naast de kwaliteit van het eten is de sfeer van het restaurant. Een restaurant moet natuurlijk niet alleen maar lekker eten aanbieden maar ook een fijne sfeer geven. De perfecte plek voor een meer casual sfeer zijn dan ook de zogenaamde contemporary casual restaurants. Dit zijn restaurants met een bepaalde esthetische look: bijvoorbeeld een grote foodhall met een industriële look, een prachtige foodtruck als het mooi weer is of juist een restaurant met een jaren 50 thema. De prijzen bij deze restaurants zijn vaak goedkoper dan bij de fine dining restaurants. Let er bij deze contemporary casual restaurants wel op dat de sfeer past bij jou maar ook bij de date. Maak je verder geen zorgen: vaak zijn deze restaurants juist gericht op een groot publiek dus dan zit je al snel goed.

3. Ruimte voor een goed gesprek

Naast het lekkere eten en de goede sfeer moet er tijdens het eten ook ruimte zijn voor een goed gesprek. Vaak ben je tijdens een date maar met z’n tweeën en als er een groot bord Italiaanse pasta moet worden gegeten terwijl de ander een steak wegwerkt, kan het zijn dat er niet genoeg ruimte is voor een goed gesprek. Shared Dining en Tapas is hier een goed oplossing voor. Bij dit type restaurants krijg je kleinere porties geserveerd van veel verschillende soorten eten door elkaar. Dit nodigt uit om het eten met elkaar te delen en creëert hiermee ook meteen een gespreksonderwerp: de kwaliteit van het eten!

waar eten date restaurant

4. Brede menukaart

Het is als laatste ook erg belangrijk om al van tevoren, dus vóór het reserveren, te scannen op de menukaart of er ook afwijkende opties beschikbaar zijn. Veel mensen eten bijvoorbeeld geen vlees of dierlijke producten of hebben misschien allergieën. Vooral als je van te voren niet weet of de date een afwijkend eetpatroon heeft, is het juist goed om hier al van te voren rekening mee te houden. Het zou daarom ook zonde zijn als je een leuk restaurant uitgekozen hebt en er geen vegetarische of vegan opties te vinden zijn als je date dat graag zou willen. Het uitkiezen van een restaurant met een brede menukaart geeft de date ook het gevoel dat je aan anderen hebt gedacht; altijd een pluspunt.

Het kiezen van een restaurant lijkt misschien een hele klus maar er zijn zoveel verschillende plekken te vinden dat er altijd wel wat tussen zit. Als de kwaliteit van het eten en de sfeer van de locatie voor jou goed voelen dan valt de rest van zelf op zijn plek. Uiteindelijk gaat het natuurlijk toch om de klik die je met je date hebt en wordt het restaurant hopelijk bijzaak.

Heb je een heel leuke date gehad en heb je zin in een vervolg? Dan is het goed om te weten wanneer en hoe je een tweede date voorstelt.