Volgens een recent onderzoek gaat het namelijk om de meest primitieve eigenschappen van de man: gespierde armen en een goed gevormde borstkas. Hoog tijd dus om je bezoekjes aan de sportschool serieus te nemen.

Een gespierd lichaam maakt elke openingszin overbodig

Je kan lang gaan discussiëren over allerlei randzaken die mogelijk van belang zijn voor de moderne vrouw, maar het gaat veelal om een goede eerste indruk. Logischerwijs is het karakter of een goed inkomen niet af te lezen aan de manier waarop jij je presenteert. Heb je echter een sportief voorkomen, dan wordt dat al snel geassocieerd met een gezonde levensstijl. Kortom, zie je er redelijk afgetraind uit, dan heb je al snel een streepje voor.

Wetenschappelijk onderzoek naar aantrekkelijkheid

Bovenstaande conclusie is het resultaat van een recent onderzoek van de Griffith University in Australië. Onderzoekers daar vroegen 160 vrouwen naar de aantrekkelijkheid van een aantal mannen op foto’s. De mannen lieten duidelijk hun gespierde torso zien en hadden hun gezicht afgedekt om een objectieve mening mogelijk te maken. Het resultaat was duidelijk: de fysieke uitstraling vormde meer dan 70% van de aantrekkingskracht van de mannen. Voor lange mannen was dat zo mogelijk nog hoger, zo’n 80%.

gespierde mannelijk aantrekkelijk

De verklaring is volgens de wetenschappers simpel. Het komt namelijk door ons zogenaamde reptielenbrein. De aantrekkelijkheid van een mogelijke partner is namelijk direct gerelateerd aan de voortplanting. Een gespierde, goed uitziende man is per definitie gezond en dus prima in staat om voor nageslacht te zorgen. Op die manier blijft de soort in stand, gewoon de primitieve logica dus. Dat ‘reptielenbrein’ functioneert dus puur instinctief. Dat deel van de hersenen denkt niet na, beredeneert niets, maar handelt vanuit het instinct.  Voor de goede orde: ook mannen beschikken over dat reptielenbrein. Het zorgt er dan voor dat we eerder kiezen voor een knappe, bevallige dame als partner.

Het alpha-mannetje maakt toch echt kans

Om het even heel simpel te illustreren: het vrouwelijke reptielenbrein is dus enkel gefocust op de gezondheid van de kandidaat. Zo’n gespierd lichaam geeft dus aan dat het in staat is om goed te jagen en te vechten. Deze twee factoren zijn van belang voor de voortplanting. Inderdaad heel primitief. Het menselijk brein ziet die fysieke aspecten dus als cruciale onderdelen en dus wordt je als gespierde en afgetrainde man gezien als het alfa-mannetje. Kortom, de ideale kandidaat om voor nageslacht te zorgen. Wil je dus succesvol zijn bij de dames, ga dan vandaag nog naar de sportschool.