Miljonair zijn is een droom van velen

Al vanaf jongs af aan lijkt het mensen te gek om later miljonair te worden. Zonder besef van geld is dat voor een kind nog een realistisch doel, maar toch lijkt de moed naarmate de jaren verstrijken toch langzaam in de schoenen te zakken. Zodra je ouder wordt, kom je er al snel genoeg achter dat veel verdienen niet the key is, maar het goed omgaan met je geld en sparen een veel grotere rol speelt. Natuurlijk is dit voor de één makkelijker te realiseren dan voor de ander, maar toch moet het volgens financieel adviseur David Bach voor velen haalbaar zijn om miljonair te worden.

Hoeveel moet je opzij zetten per maand?

Maar hoe zit dat dan precies? Financieel adviseur David Bach zegt dat de kunst van het sparen ligt in het niet uitgeven van je geld. Dat klinkt natuurlijk hartstikke logisch, maar de praktijk leert dat het toch allemaal wat lastiger is. Je moet tenslotte toch ook echt leven en helaas gaat er hier en daar ook nog wel eens wat kapot. De mensen van Business Insider hebben aan de hand van zijn theorie en de huidige rendementen een overzicht gemaakt op basis van maanden. Zij hebben in een tabel gemaakt waarin te zien is hoeveel je maandelijks opzij dient te zetten op welke leeftijd om uiteindelijk op je 65e miljonair te zijn.

miljonair zijn op 65e
Business Insider

Wat opvalt, is dat het onhaalbaar lijkt te zijn voor mensen met een gemiddeld salaris. Als we uitgaan van de het rendement van 2%, dan dien je maandelijks zo’n €1.156 opzij te zetten op je twintigste levensjaar. Dat is een taaie klus.

Lees ook: Miljonair worden? 8 tips van mannen die het gelukt is.