Dusan Tadic eigenaar van peperduur Patek Philippe Nautilus horloge

De Servische voetballer Dusan Tadic kocht in het nabije verleden een Patek Philippe Nautilus 5980/1R-001 horloge in 18k roze goud. Het horloge is zeer exclusief én komt met een prijskaartje waar bepaalde mensen… voor zouden stelen. Dit exemplaar behoort tot de bovenklasse in het aanbod van Patek Philippe.

 

Zo’n model wisselt van hand voor bedragen die schommelen tussen de 240.000 en 430.000 euro. Kortom: niet enkel een zeer gewild type polshorloge, maar ook een slimme investering voor de langere termijn. De horloges van Patek Philippe vestigden in het verleden meermaals records op veilingen. Zie hieronder een afbeelding van het horloge van Dusan Tadic:

De fabrikant is produceert deze Nautius al meer dan 45 jaar: “Met de afgeronde achthoekige vorm van de lunette, de ingenieuze patrijspoortconstructie van de kast en de wijzerplaat met horizontaal reliëf, is de Nautilus al sinds 1976 het toonbeeld van elegante sporthorloges”, leest de website van Patek Philippe.

Waarom Patek Philippe-horloges zo gewild en prijzig zijn

Waarom zijn Patek Philippe-horloges zo duur? Het luxueuze Patek Philippe-merk werd in 1851 opgericht en bracht het allereerste polshorloge uit in 1868. Een ware pionier op de horlogemarkt: Patek Philippe introduceerde de kalenderfunctie, de split-secondswijzer, de chronograaf en de minutenherhaler in horloges en staat erom bekend dat het zich onderscheidt door zelf alle componenten te produceren.