Wat voor genre films kijk je op een date?

De algemeen bekende discussie over de filmkeuze komt vaak voor bij stellen. Vrouwen hebben nou eenmaal andere interesses dan mannen en dat schemert ook door in de keuze voor het genre film. De film kiezen kan daarom soms nog langer duren dan het kijken naar een film zelf. Je kunt dus maar beter goed voorbereid op date gaan. Maar wat voor films kijk je op een date? Wij hebben het antwoord.

1. Drama en romantiek

Misschien niet de beste keuze voor een eerste date (laten we echter hopen dat jij niet een film gaat kijken op een eerste afspraakje), maar later wel een ideale film voor jullie samen. Helemaal chickflick is het niet, maar het beetje romantiek in de film vindt een vrouw toch vaak wel een meerwaarde.

welke films kijk je op een date

2. Horror

Waarschijnlijk maak je echt niet iedere vrouw hier gelukkig mee, maar er zijn vrouwen die op z’n tijd wel een horrorfilm kunnen waarderen. Een groot pluspunt is natuurlijk dat zij – hoe clichĂ© dit ook mag klinken – tegen je aan kan komen kruipen.

3. Films met veel seksscènes

Wederom niet de beste keuze voor een eerste date, want het kan als een verkeerd signaal opgepakt worden. Voor een derde of vierde date pof later in de relatie kan dit dan weer wel een goede keuze zijn.

4. Actie

Wanneer je kiest voor actie, kan het twee kanten op gaan. Sommige vrouwen vinden actiefilms ontzettend gaaf, maar sommige vinden het helemaal niets. Als jullie allebei gelukkig worden van actie is dit de beste optie! Zorgt voor veel opwinding en adrenaline.

actiefilm op date kijken genre

5. Romantische komedies

Je gaat op date met een vrouw dus dit moet je eigenlijk maar voor haar overhebben. Deze films zijn onder mannen een stuk minder populair, maar veel vrouwen vinden het nou eenmaal heerlijk. Je kunt haar zielsgelukkig maken door akkoord te gaan met een echte romcom. Bekijk ook de 10 beste romantische komedies op Netflix volgens IMDb.

Nu je weet welk type films je kunt kijken op een date, is het tijd om te zoeken naar welke film dan precies de juiste is. Kijk eens naar de nieuwste films en series die Netflix deze week verwacht.