De klik ontbreekt tussen jullie

Niet elk contact heeft de potentie om uit te groeien in een geweldige relatie. Het is juist de kunst om kritisch te zijn en op tijd in te zien dat stoppen de beste optie is. Het probleem is dat we weten dan een breuk altijd pijnlijk is. Hoelang je ook met elkaar aan het daten bent, het verbreken van het contact is nooit een aangename ervaring.

Is er wel of geen chemie?

Het kan heel moeilijk zijn om te zeggen of er chemie met iemand is of juist niet. Je kan iemand op het eerste gezicht leuk vinden, maar als je de tijd tijd om elkaar beter te leren kennen, blijkt het opeens zwaar tegen te vallen. Die leuke dame uit de kroeg blijkt opeens een stuk minder diepgang te hebben en al snel krijg je het helemaal dat dit hem niet gaat worden. Dat is jammer, maar het dwingt je wel om eerlijk te zijn. Zowel tegenover jezelf als ten opzichte van de ander. Niemand zit immers te wachten op een sprookje dat geen happy end zal kennen.

geen klik

Kritisch zijn

Om te weten dat er wel degelijk sprake is van chemistry, zul je kritisch naar de situatie moeten kijken. Dat ze lacht om je humor, is hooguit een signaal dat ze je leuk vindt, maar ook niet meer dan dat. Sommige signalen herken je zelfs helemaal niet zo snel. Wil je echt zeker weten of er iets kan ontstaan, check dan de volgende situaties en je bent direct een stuk wijzer!

1. Een slechte eerste kus

Elkaar kussen is, hoe gek het ook klinkt, de beste manier om te weten of er chimistry is. Een kus is een intiem moment en de reactie vertelt je vaak meer dan een gesprek van twee uur. Wil je alleen vluchtig zoenen en blijft het beperkt tot een vluchtige beroering van de lippen, ga er dan vanuit dat het daarbij zal blijven. Die spannende avond zul je dus even uit je hoofd moeten zetten.

2. Er is geen echte communicatie

Natuurlijk ben je beiden zenuwachtig als het een eerste date is, maar als het gesprek al moeizaam verloopt en je echt moet zoeken naar gespreksstof, dan is het al duidelijk dat de chemie afwezig is. Er aan werken om van de avond toch een succes te maken is vaak verspilde moeite. Accepteren dus en doorgaan met je leven.

3. Te weinig raakvlakken

Zitten jullie niet op dezelfde golflengte met betrekking tot heel oppervlakkige zaken? Vergeet het dan maar. Als ze jouw vakantievoorkeuren bij voorbaat al afwijst, je kledingkeuze vreselijk vindt of er een totaal andere voorkeur wat betreft films op na houdt, stop er dan mee. De kans is groot dat het niks gaat worden.

4. Afstotend gedrag

Door op de lichaamstaal te letten, kun je ook een prima indicatie krijgen van de kans op succes. Raakt ze je de hele avond niet aan of wijst ze je toenaderingspogingen resoluut van de hand, accepteer dan dat ze je toch minder leuk vindt dan gehoopt. Merk je dat je zelf haar pogingen om je aan te raken probeert te voorkomen, dan is het duidelijk dat zij niks van jou hoeft te verwachten.

5. De tijd gaat heel langzaam

Ooit het gevoel gehad dat de tijd tergend langzaam gaat tijdens een date? Dit gebeurt meestal als je het echt niet naar je zin hebt. En als je jezelf niet amuseert dan is er een ding duidelijk: de chemie ontbreekt! Als je het namelijk superleuk hebt met elkaar, dan vliegt de tijd voorbij.