The Conjuring is één van de bekendste horrorfilms

Op 8 mei vindt er een gratis preview plaats op The Dark Zone – een website gewijd aan alles wat griezelig en paranormaal is. De volledige broadcast begint om 12.00 uur Eastern Time (17.00 uur GMT). Alles over The Conjuring sprak tot de verbeelding van mensen over de hele wereld, vooral omdat het naar verluidt gebaseerd is op ware gebeurtenissen die zijn gebeurd met de Perrons – de familie die in de jaren 70 in het huis van Rhode Island woonde.

the conjuring huis

De legendes rondom de familie Perron begonnen aanvankelijk door dingen te zien bewegen, dingen te laten rondlopen of helemaal te missen en spookachtige verschijningen in huis te zien. Toen bleek dat er acht generaties van een ander gezin in het huis hadden gewoond. Dat wil zeggen, totdat een opmerkelijk aantal van hen stierf onder mysterieuze of verdachte omstandigheden. De doodsoorzaken: vreemde verdrinkingen, moorden en zelfmoorden overal. Horrorfilm goud eigenlijk.

Dit alles is nog voordat we naar de gevallen van vermeend demonische bezetenheid, occultisme en satanisme gaan die daar plaatsvonden.

De livestream

De officiële samenvatting luidt: “De wereld staat op slot en dat geldt ook voor de familie die in het huis woont dat The Conjuring inspireerde. Kijk hoe de familie Heinzen je laat zien hoe ze tussen de geesten leven terwijl ze deze wereldwijde pandemie uitdoven.

“Je krijgt een meeslepende en interactieve blik in het echte goochelhuis. Wanneer paranormale activiteiten plaatsvinden, zul je het LIVE zien. Van seances tot goochelaars, er is een schema van een volledige week met geplande activiteiten, onderzoeken en tests om uit te voeren, plus een volledige lijst van paranormale beroemdheden die zich bij de livestream voegen – virtueel op bezoek bij het gezin.”

the conjuring echt gebaseerd

Ook zal Andrea Perron, auteur en overlever van de originele The Conjuring spookverhalen, de livestream bijwonen.

Prijskaartje van de livestream

Het kost $4,99 (€ 4,50) voor een 24-uurs sessie van The House Live-uitzending, maar je kunt de hele week krijgen voor $ 19,99 (€18,00).

Een deel van de opbrengst gaat naar liefdadigheidsinstellingen die verband houden met het coronavirus.