Van watertoren tot stijlvol loft

Het pand gelegen in Staffordshire in het Verenigd Koninkrijk staat sinds twee weken geleden op de markt. Het is gebouwd van steen, heeft van binnen veel open ruimtes die naar elkaar doorlopen en de grote hoge ramen zorgen voor prachtige uitzichten. Op de zonnige dagen is er niks lekkerders om vanuit het bed of bad heerlijk te genieten van het uitzicht.

watertoren loft

LABC Award

De watertoren werd rond 1853 gebouwd en is later omgetoverd tot een stijlvolle woning. Het omtoveren was zo goed gelukt, dat er in 2016 zelfs een LABC Building Excellence Award voor is uitgereikt.

De loft heeft in totaal drie slaapkamers en twee badkamers verdeeld over drie verdiepingen. Op de eerste verdieping is de vloer zó gebouwd met specifieke stenen en kleuren, waardoor het de indruk wekt dat je “over een brug loopt”. Er is in het pand zelfs een ladder aanwezig waarmee je de oorspronkelijke watertank in kan kijken.

vloer loft

Interesse om te kopen?

De loft heeft een prijskaartje van 595.000 pond, niet niks dus. Maar wel een heel vet pandje voor erbij, de ideale weekendtrip. Voor meer informatie en foto’s kun je een kijkje nemen op de website van de makelaar van de woning. Als je gewoon een beetje wil loeren, check dan ook deze cacaobonenbranderij in Haarlem die is omgetoverd tot loft.

Check hieronder nog meer foto’s van de watertoren:

slaapkamer loft

watertoren loft

badkamer loft

slaapkamer loft